Ultimate magazine theme for WordPress.

Poliția Cluj are un nou șef. A fost pus la ordinul ministrului PSD, Carmen Dan

0 616

Vestea că Inspectoratul Județean de Poliție Cluj are un nou șef, în mod subit, a venit ca un trăznet peste o parte din polițiștii clujeni. Constantin Ilea a fost schimbat din funcție cu Mircea Ioan Rus, un apropiat al PSD, după cum spun sursele noastre. Comisarul-șef de poliție Mircea Ioan Rus a participat în anul 2017 la un concurs de ocupare a funcției de șef al IPJ Cluj, dar l-a picat cu nota 3. Astăzi, ministrul de Interne, Carmen Dan, l-a numit pe Rus, fără examen, șef al IPJ Cluj. Rus este acuzat și de faptul că ar fi nașul fiului unui interlop clujean. Nu e singura schimbare făcută zilele acestea de ministrul Carmen Dan, șeful Poliției Târgoviște a fost schimbat și el cu un polițist din Teleorman. La Sălaj, adjunct al inspectorului șef este un tânăr ieșit de pe băncile școlii, viitorul ginere a primarului PSD din Zalău, scrie Ziarul Clujean.

AVOCAT

Încă de anul trecut, spun unii polițiști din cadrul IPJ Cluj, Mircea Rus se lăuda că el va fi șeful IPJ Cluj. A fost luat în derâdere de către colegi, mai ales că eșuase cu nota 3 la examenul pentru șefia IPJ Cluj. Astăzi, coincidență sau nu, Rus este pus fără examen să conducă Inspectoratul Județean de Poliție Cluj. Comisarul șef de poliție este cunoscut ca fiind un apropiat al oamenilor din partidul de stânga – PSD. Numirea lui Rus în funcția de șef al IPJ Cluj s-a făcut la ordinul ministrului Carmen Dan, după cum reiese din comunicatul Poliției Române.

ALESIA

„Prin ordin al ministrului afacerilor interne, cu data de 20 iulie, comisarul-șef de poliție Rus Mircea Ioan a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile funcției de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Prin dispoziția inspectorului general al Poliției Române, cu data de 20 iulie a.c., comisarul-șef de poliție Graur Daniel Sorin a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile funcției de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Cluj”, precizează IGPR într-un comunicat de presă.

Constantin Ilea rămâne adjunct al IPJ Cluj, alături de noul adjunct Daniel Graur.

Mircea Rus a fost șef la Biroul de Investigații Criminale, pe urmă șef interimar al Serviciului de Investigații Criminale.

Potrivit GazetadeCluj.ro, cunoscutul interlop clujean Alin Trif, poreclit ”Diavolu” ar avea relații mari la conducerea IPJ Cluj. Mai precis, copilul său ar fi nășit de Mircea Rus. Informația apare într-un articol din 2015, când Rus era șef la Serviciul Investigații Criminale.

„PSD și-a pus șef la IPJ Cluj, e suficient ce spun. Acest polițist nu este demn pentru funcția primită, trecutul lui având foarte multe semne de întrebare. Asocierea lui politică, pe față, cu unii membrii marcanți ai PSD ne face pe noi, polițiștii, să credem că el a fost numit șef al IPJ Cluj pe linie politică. Cu Rus pe funcția de șef al IPJ Cluj ne-am întors în era Păcurar”, ne spune unul dintre agenții din IPJ Cluj.

Astfel de păreri, mai acide sau mai puțin acide, am întâlnit și în discuțiile cu alți polițiști din Cluj.

foto: sindicateuropol.ro

„Ne-am exprimat îngrijorarea în repetate rânduri cu privire la aceste numiri. Funcțiile de conducere au devenit premii și bonusuri pentru clientela politică. Politicul deja nici nu se mai ferește să-și arate implicarea în Poliția Română. Oamenii din teren nu mai sunt coordonați, nu știu cui să mai răspundă și sunt lăsați de izbeliște. În cazul de față, inspectorul șef și-a arătat capacitatea prin nota 3 obținută la concurs. Îngrijorarea noastră este că acest haotism va continua și nu se va opri până când colegii din țară se vor sătura și vor lua atitudine”, a declarat pentru ZIARUL CLUJEAN, Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.