Ultimate magazine theme for WordPress.

Poieni, comuna în care „siguranță și încredere” nu se aplică. Persoane necunoscute au furat lemnele de la școală

2 1.352

O parte din lemnele Școlii Gimnaziale din localitatea Poieni au fost furate la începutul acestei săptămâni. Polițiștii nu i-au găsit pe autori. Anchetatorii, se pare, nu știu face anchete dacă nu au imagini de pe camerele de supraveghere. Mai ideal este pentru ei ca făptașii să se predea singuri.

În câteva comune din zona Huedin, fenomenul infracțional a scăpat de sub control în ultimele luni. Șefii din Poliția Huedin se pare că au treburile lor, iar neimplicarea acestora în situația operativă a zonei se vede. Infracțiunile de toate tipurile s-au înmulțit considerabil, după cum ați văzut și pe INFO Huedin. În timp ce Cornel Crișan stă ca pe ace, să fie pace și liniște până în martie când iese la mult iubita pensiuță, Daniel Dinu visează că îi va lua locul lui Crișan și așteaptă momentul.

La fel și la Poieni. Lipsa de autoritate și implicare a polițiștilor a fost „mirosită” de unii localnici. Până la furtul lemnelor, cetățenii de etnie întorceau camera de supraveghere stradală, cea care bătea pe școală. Aproape săptămânal, angajați ai primăriei aveau sarcina de a aduce camera la poziția inițială. Primarul Gheorghe Boca a mai pus o cameră în zonă, astfel încât cele două să filmeze una spre alta și să poată fi surprins autorul/autorii. Tot autori necunoscuți au văzut mișcarea primarului și au tăiat fibra.

A urmat furtul de lemne în 2 februarie. Reclamația privind furtul lemnelor i-a lovit pe anchetatori în moalele capului. Nu au imagini de pe camerele de supraveghere, deci slabe șanse ca făptașii să fie prinși. O astfel de faptă trebuia rezolvată în 24 de ore de către un polițist care are obligația de a avea informatori și nu se bazează doar pe camerele de supraveghere.

Despre anchetă, ce spune IPJ Cluj în comunicarea de mai jos.

„La data de 2 februarie, Secția 8 Poliție Rurală Huedin a fost sesizată despre faptul că în noaptea de 01/02 februarie, din curtea Școlii Gimnaziale din localitatea Poieni a fost sustrasă cantitatea de 8mc de material lemnos, cauzându-se un prejudiciu de aproximativ 1240 de lei. În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în scopul identificării făptuitorului și recuperării prejudiciului”, spune Andreea Vișan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

2 Comentarii
  1. Ionut spune

    Ce sa rezolve.politistii din poieni nu rezolva.nimic.sunt zeci de reclamatii de ani de zile nerezolvate ,zeci de dosare cu autori cunoscuti zac in sertare de ani de zile fara ca.cineva sa le rezolve aici la poieni infractionalitatea este foarte mare nimeni nu face nimic de cand este sef de post Pernes Radu aici politia este zero acest personaj nu a rezolvat nici o reclamatie a cetatenilor din zona nu il afla nimeni la post nu raspunde la telefon cand vine la post se inchide in post si doarme ziua la amiaza.eu personal lam cautat de mai multe ori fara sal gasesc la post o singura data l am gasit la ora 12 ziua era inchis in post si dormea sigur ca nu a deschis dar am stat 2 ore in fata postului pana sia facut somnul dupa care ma primit in post dar.fara rezultat ca era prea obosit si dupa 5 minute a trebuit sa se.culce din nou

  2. […] Citește și … Poieni, comuna în care „siguranță și încredere” nu se aplică. Persoane necunoscute au fura… […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.