Ultimate magazine theme for WordPress.

PLUS Huedin s-a dus pe apa sâmbetei. Ovidiu Pantea: Există un conflict de principii între subsemnatul și domnul Horea Matiș

0 1.915

Fondatorul PLUS Huedin a transmis, vineri seara, un comunicat de presă din care rezultă că majoritatea membrilor PLUS Huedin și-au dat demisia din partid. Motivul? O neînțelegere cu USR privind candidatul comun pentru Primăria Huedin, Horea Matiș.

Citește și … Horea Matiș abandonează lupta pentru Primăria Huedin

Iată comunicatul, integral:

„Pentru a clarifica unele aspecte despre care se vorbește în ultimele zile, vă informez că există un conflict de principii între subsemnatul, în calitate de fondator și lider al Comunității PLUS Huedin alături de membri ai Comunității, și dl. Matiș Horea. Acesta a fost impus peste voința noastră, ca și candidat din partea Alianței USR PLUS la Primăria Huedin.

În unanimitate membrii Comunității PLUS Huedin, ne-am asumat în scris și am comunicat conducerii județene, că nu dorim să-l susținem pe acest domn pentru a fi candidatul Alianței la Primăria Orașului Huedin și că refuzăm o asociere politică cu el.

Cu toate acestea, candidatul Alianței a fost impus politic, peste voința noastră, iar argumentele noastre pentru refuzul de a-l susține au fost tratate cu superficialitate.

Subsemnatul, am propus un plan coerent pentru administrarea Huedinului și o echipă competentă care să-l poată implementa, dar toate acestea nu au contat în negocieri.

Ținând cont de cele enumerate mai sus, vă informez că nu îl sustin pe dl. Matiș Horea pentru a fi candidatul comun din partea Alianței la Primăria Huedin nu-l girez cu integritatea mea și nu doresc nici o asociere de imagine cu acest domn. Nu voi face campanie pentru el și nici nu îl voi vota pentru Primărie sau Consiliul Local.

Când vine vorba despre notorietate vs. integritate și competență, le voi alege întotdeauna pe cele din urmă.

Cred că noi, oamenii noi din politică, avem o responsabilitate pentru alegătorii din Huedin să le livrăm soluții la probleme, nu liste cu ce cărți am scris sau câte postări am făcut pe Facebook.

PLUS Huedin și-a arătat în repetate rânduri disponibilitatea de-a susține la Primărie un candidat comun din rândul membrilor USR, altul în afară de dl. Matiș, deci nu putem vorbi despre un conflict între PLUS și USR pe plan local ci despre un conflict între PLUS Huedin și candidatul lor la Primărie.

Este împotriva principiilor noastre să susținem un om care este la fel ca ceilalți politicieni din Huedin și care în activitatea de consilier local nu a performat dar și-a arogat merite care nu sunt ale lui; care nu a propus soluții concrete la problemele comunității; care încalcă legea și găsește scuze pentru acest fapt, s.a.m.d.

Mă întreb cum să ne promovăm ca și oameni noi și curați în politică dacă impunem candidați folosind metehne vechi, care au dus politica la gradul actual de decredibilizare în societate?

Această situație de fapt are ca efect imediat retragerea candidaturii mele de pe lista de consilieri locali ai Alianței (poziția a doua, eligibilă), demisia din funcția de coordonator al Comunității PLUS Huedin și demisia din PLUS.

Prin aceasta, confirm că nu am intrat în politică pentru funcții vremelnice ci pentru a transforma Huedinul într-un oraș pentru viitor.

Alături de mine, și pentru a-și arăta dezacordul și indignarea față de acest mod de-a face politică, toți candidați PLUS Huedin și-au retras candidatura și au demisionat din PLUS.

De asemenea, cu excepția a două persoane, toti membrii comunității PLUS Huedin și-au înaintat demisiile din partid până la această oră.

Decizia noastră nu înseamnă o capitulare ci o recalibrare a luptei. Vom fi mult mai activi și-i vom obliga pe cei care își doresc puterea prin orice mijloace, să performeze pentru cetățenii urbei”, se arată în comunicatul remis către INFO Huedin de Ovidiu Pantea.

Citește și … Sergiu Hossu, președintele PLUS Cluj, îi dă replica lui Ovidiu Pantea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.