Ultimate magazine theme for WordPress.

UPDATE – PJ Huedin, percheziții la lemnari din Alba. Faptele au fost comise în județul Cluj

0 2.450

Astăzi, 2 martie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin (PJ), în colaborare cu Poliția municipiului Cluj-Napoca, Poliția orașului Huedin și Poliția municipiului Turda, au efectuat 5 percheziții domiciliare în comuna Horea, satul Trifești, din județul Alba, pentru infracțiuni la regimul silvic.

În urma mandatelor de percheziție puse în aplicare au fost ridicați bani, dar și înscrisuri de interes pentru soluționarea cauzei.

De asemenea, ulterior, două persoane au fost conduse la sediul unității de poliție pentru audieri.

„Este vorba despre doi bărbați care participau cu pădurarul la marcatul arborilor din cantoane aflate în județul Cluj, în zona Poiana Horea, comuna Beliș”, precizează surse judiciare pentru INFO HUEDIN.

Cercetările sunt continuate sub aspectul infracțiunilor de tăierea fără drept de arbori, furt de arbori și folosirea fără drept a dispozitivelor speciale de marcat, fapte prevăzute de Legea nr. 46/2008, sub supravegherea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic și Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

După finalizarea activităților, vor fi comunicate mai multe informații. Joi, la ora 18:00, audierile nu erau finalizate.

ACTUALIZARE -1

În urma mandatelor de percheziție puse în aplicare, polițiștii au identificat și ridicat două telefoane mobile, înscrisuri de interes pentru soluționarea cauzei, precum și suma de 45.000 de lei.

Într-un final, trei persoane au fost conduse la sediul unității de poliție pentru audieri.

Totodata, în colaborare cu specialiștii Gărzii Forestiere Cluj au fost realizate activități de control pe linia depozitării și comercializarii materialelor lemnoase, fiind aplicate trei sancțiuni contravenționale Legii 171/2010, în valoare totală de 7.000 de lei.

De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 32,13 mc de cherestea din specia rășinoase, în valoare de 29.720 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.