Ultimate magazine theme for WordPress.

Peste două tone și sute de litri de substanțe toxice au fost confiscate. Pentru ce erau folosite

0 135

Polițiștii au indisponibilizat aproape 2.500 de kilograme și 388 de litri de substanțe toxice folosite pentru protecția plantelor, în urma unei acțiuni desfășurate, în 18 județe, pentru verificarea respectării legislației în domeniul operațiunilor cu substanțe periculoase.

AVOCAT

Polițiștii au acționat în județele Alba, Bistrița — Năsăud, Brașov, Caraș — Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vâlcea și Vrancea.

Astfel, polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase, cu sprijinul unităților fitosanitare, Gărzii de Mediu și al inspectoratelor teritoriale de muncă, au efectuat verificări și controale la 626 de agenți economici care efectuează operațiuni cu acest tip de produse.

În urma activităților desfășurate, au fost constatate 74 de infracțiuni, dintre care 51 prevăzute de O.U.G. nr. 195/ 2005 privind protecția mediului, 18 prevăzute de Codul Penal și cinci la alte legi speciale. Pentru comiterea acestor fapte, polițiștii cercetează 72 de persoane.

De asemenea, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 63 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 113.280 de lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au indisponibilizat în vederea confiscării 2.446 de kilograme și 388 de litri de diverse produse de protecție a plantelor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.