Ultimate magazine theme for WordPress.

Peste 4.000 de clujeni au rămas șomeri în pandemie, iar alte câteva mii au avut contractele suspendate

0 142

Peste un milion de români au rămas fără venituri sau o parte din ele în ultimele luni, din cauza pandemiei. În județul Cluj, peste patru mii de oameni au rămas șomeri doar până în luna mai, iar alte câteva mii au avut contractele suspendate.

Mai mulți locuitori ai județului Cluj au intrat în șomaj tehnic în perioada pandemiei. Unul din patru clujeni a avut contractul suspendat, față de una din cinci persoane la nivel național, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Babeș-Bolyai.

Cele mai afectate domenii au fost serviciile, industria și comerțul. Foarte mult de suferit a avut sectorul ospitalier, unde peste 60% din angajați au intrat în șomaj tehnic. În industrie, unul din trei angajați a avut contractul suspendat, iar în comerț 24% din salariați au intrat în șomaj tehnic.

Pe de altă parte, domeniul IT nu numai că a nu a înregistrat scăderi, ci chiar a avut o creștere de 2% în perioada pandemiei, devenind astfel cel mai mare sector economic al orașului. Și asta pentru că activitatea s-a desfășurat în cea mai mare parte de la domiciliu, online. Specialiștii spun că economia este în curs de revenire, iar în acest moment în județul Cluj mai sunt suspendate aproape opt mii de contracte.

La nivel național, peste un milion de români și-au pierdut locul de muncă din cauza pandemiei. Cel mai mare număr de contracte suspendate încheiate a fost atins în luna aprilie. Potrivit celor mai recente date, la începutul lunii iulie erau puțin peste 100 de mii de contracte suspendate, cele mai afectate categorii și hotelurile și restaurantele.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.