Ultimate magazine theme for WordPress.

UPDATE – Percheziții la ISCTR Cluj. Șeful instituției, săltat de DNA

0 2.156

Șeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, Bogdan Durlea, a fost săltat de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), miercuri dimineața. Bărbatul este suspect de luare de mită și divulgare de date nedestinate publicității.

Miercuri dimineață, procurorii DNA efectuează mai multe percheziții în județul Cluj, inclusiv la sediul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier Cluj (ISCTR).

Potrivit unor surse judiciare, din primele informații sunt percheziții în 24 de locații.

Bogdan Durlea este finul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea.

Inspectoratul Teritorial are ca arie de responsabilitate judeţele Alba, Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj.

Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transportului Rutier se află în subordinea Ministerului Transporturilor şi asigură la nivel naţional inspecţia şi controlul respectării reglementărilor naţionale şi internaţionale în domeniul transporturilor rutiere.

Citește și … UPDATE – VIDEO – Șeful ISCTR Cluj, Bogdan Durlea, reținut de procurorii DNA Cluj. Cu cătușe a fost urcat în dubă

UPDATE 1

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au făcut primele precizări despre perchezițiile de miercuri.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2023, în legătură cu protecția asigurată unor firme de transport.

În cursul zilei de 04 octombrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 24 de locații, situate pe raza județelor Cluj, Maramureș, Bistrița – Năsăud, Sălaj, Bihor și Alba, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată într-un comunicat al DNA.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.