Ultimate magazine theme for WordPress.

Pensiuni din Apuseni, cu lacătul pe ușă de Revelion 2023. Care este motivul

0 5.940

Turismul moare din cauza crizei la energie! 70% din locurile de cazare de la pensiuni şi vile din staţiunea montană Moneasa, din Munții Apuseni, sunt închise de Revelion 2023, din cauza facturilor. Proprietarii au decis astfel să-și oprească activitatea toată iarna. Doar 500 de locuri de cazare sunt disponibile din cele 1.500 pe care le are stațiunea. 

Vorbim depre stațiunea montană Moneasa din Muncții Apuseni, acolo unde 2/3 din locurile de cazare din pensiuni și vile sunt acum închise de Revelion, iar proprietarii au luat decizia să-și mențină suspendată activitatea pe tot parcursul iernii din cauza facturilor mari la utilități, în special cele pentru încălzirea apațiilor.

Primarul comunei spune că de la începutul sezonului rece a primit mai multe înștiințări de la patroni din industria turismului că își vor suspenda activitatea pe timpul iernii, inclusiv de sărbătorile de iarnă, când cererea de locuri de cazare era ridicată. 

El a spus că doar un hotel mai este deschis și doar câteva pensiuni. Totuși, aproape toate cele 500 de locuri de cazare au fost rezervare pentru noaptea de Revelion 2023.

Anul trecute, numărul locurilor rezervate a fost fost de aproximativ 1000 din cele 1500 de locuri de cazare disponibile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.