Ultimate magazine theme for WordPress.

Pensiile și alocațiile ar putea întârzia chiar în prag de sărbători 

0 151

În luna decembrie, pensiile, alocațiile și ajutoarele sociale ar putea întârzia din cauza grevei angajaților din Casele teritoriale de Pensii.

Nici astăzi ghișeele nu vor fi deschise pentru public iar sindicaliștii spun că nu vor relua activitatea până când doleanțele nu le vor fi ascultate și îndeplinite.

Majorarea salariilor și crearea unor condiții mai bune sunt doar câteva dintre acestea.

De altfel, proteste sunt și în Direcțiile de Sănătate Publică și în Inspectoratele de Muncă. Și asta deoarece angajații din subordinea Ministerului Muncii refuză să mai lucreze. Cu pancartele în mâini au ieșit din birouri și din spatele ghișeelor pentru a putea protesta în fața instituțiilor.

Angajații vor salarii similare cu cele ale funcționarilor din aparatul central, de la Casa de Sănătate ori de la Fisc, care au venituri lunare cu 2000 de lei mai mari.

Angajații caselor de pensii din București și Ilfov reclamă și lipsa personalului. Pentru a acoperi deficitul, oamenii spun că fac ore suplimentare pentru care nu primesc niciun leu în plus.

Neajunsurile i-au scos în stradă și pe funcționarii publici din județele Mureș, Timiș, Bihor, Arad, Vaslui sau Buzău. Pentru că salariile lor nu au mai crescut de șapte ani.

Dacă oficialii nu vor găsi o soluție, pensionarii riscă să nu își încaseze pensiile de sărbători. Și nu sunt singura categorie de cetățeni afectați:

”Nu vom mai monitoriza calitatea apei, nu se vor elibera avize epidemiologice de îmbălsămare, nu vom mai elibera rețete cu regim special”, spun protestatarii.

Angajații avertizează că protestele, grevele de avertisment și cele generale se vor extinde în Casele de Pensii, Agențiile pentru Ocuparea Forței de Muncă și Direcțiile de Sănătate Publică din toată țara.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.