Ultimate magazine theme for WordPress.

Orașul Huedin a fost periat de polițiști SICE, veniți din Cluj-Napoca, la fel s-a întâmplat și în alte orașe din județ

0 241

În perioada 18-22 decembrie,  polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Cluj (SICE) au desfășurat acțiuni, pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale, precum și a faptelor ilicite din domeniul comerțului cu produse alimentare și nealimentare.

AVOCAT

În cadrul acțiunii au fost verificați 40 agenți economici cu sediile sau punctele de lucru în Cluj-Napoca, Turda, Gherla, Huedin și Dej. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 32 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 54.000 lei.

Astfel, au fost constatate 23 sancțiuni contravenționale la Legea 12/1990 republicată privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 6 sancțiuni contravenționale la Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, 2 sancțiuni la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, precum și o sancțiune contravențională la Legea 145/2014, pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol.   

De asemenea, s-a dispus confiscarea unor produse alimentare, pomi de crăciun și țigarete în valoare de peste 2.600 lei.

Polițiștii au descoperit 2 infracțiuni, respectiv o infracțiune prevăzută de art. 139 indice 6 alin. 2 si 3 din Legea 8/1996, privind dreptul de autor și drepturile conexe și o infracțiune de delapidare, faptă prev. și ped. de art. 295 din Codul Penal.

Cercetările sunt continuate în legătură cu infracțiunile descoperite pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs faptele.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.