Ultimate magazine theme for WordPress.

OMORI ȘI EȘTI LIBER! Judecătorii din Huedin l-au condamnat la LIBERTATE pe ucigașul care a plecat pe capotă cu cadavrul femeii de pe strada Fildului

0 336

Lorant Kudor Duka, de 24 de ani, și-a aflat miercuri pedeapsa pentru faptul că a ucis o femeie, de 75 de ani, pe strada Fildului din Huedin, după ce a intrat cu mașina pe contrasens în data de 27 aprilie 2017. Ucigașul cu BMW i-a impresionat pe judecătorii de la Judecătoria Huedin, care, se pare, nu au mai ținut cont de faptul că după accident Lorant Kudor Duka a fugit cu cadavrul femeii ucise pe capotă și nici că mașina condusă de acesta nu avea asigurare și nu avea drept de circulație în România. Pentru trei acuzații grave, concurs de infracțiuni, de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului și totodată de conducerea unui vehicul înmatriculat în alt stat fără drept de circulație în România și fără asigurare, Lorant Kudor Duka a fost condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare și 80 de zile de muncă în folosul comunității. În baza deciziei date de judecătorii de la Huedin, în data de 13.09.2017, Duka nu își va petrece nicio zi în arest de acum înainte. Procurorii au declarat război deciziei și spun că vor face apel la instanță superioară, la Tribunalul Cluj. Astăzi vă prezentăm fiecare etapă a cercetării penale, de la accidentul mortal și până la condamnare. 

A INTRAT PE CONTRASENS CU MAȘINA, A UCIS ȘI A FUGIT CU CADAVRUL PE CAPOTĂ

Accidentul rutier a avut loc în Huedin, pe strada Fildului, joi după-masă, 27 aprilie 2017. Lorant Kudor Duka circula nebunește pe stradă, spun martorii, care au dat indicii prețioase polițiștilor despre autoturismul BMW X5 cu numere de Anglia și negru la culoare. Deși se angajase neregulamentar în traversarea străzii, femeia avea șanse de supraviețuire dacă Duka nu intra pe contrasens să o lovească cu mașina. Tot martorii spun și anchetatorii confirmă că bărbatul care a accidentat-o mortal pe femeia de 75 de ani a dus-o  peste 300 de metri pe capotă, până la marginea orașului Huedin. Aici, arată cercetarea la fața locului, șoferul ar fi făcut cu autoturismul manevre stânga-dreapta pentru a scăpa de cadavrul femeii.

Horia Simu, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Cluj, a declarat pentru publicația noastră, Info Huedin, că decesul femeii a fost instant la momentul impactului, astfel că medicii solicitați să intervină au putut doar să constate decesul.

A UCIS, A FUGIT LA BERE, CAFEA ȘI SUC

Potrivit Rechizitoriului de trimitere în judecată, după ce a scăpat de cadavrul femeii care rămăsese pe capotă, Lorant Kudor Duka nu a oprit să vadă dacă o mai poate salva pe biata femeie, ci a gonit pe direcția Fildul de Jos, Sfăraș, Șaula, Nearșova, după care a ajuns acasă la un prieten, unde și-a parcat bolidul cu care a omorât-o pe femeie. Împreună cu amicul său, Duka a pornit spre Huedin. Inițial i-a spus acestuia că și-a lovit mașina, după care i-a mărturisit ce a făcut. Ajunși la Huedin, Duka s-a așezat pe terasa fast-food-ului Bistro, unde s-a relaxat la o bere, o cafea și un suc, spun anchetatorii cu dovezi. Convins de doi prieteni, Lorant Kudor Duka s-a decis să meargă la Poliția Orașului Huedin pentru a-i induce în eroare pe anchetatori. Duka le-a spus polițiștilor că a închiriat mașina unui bărbat din Fildu de Jos pentru suma de 50 de lei. Luat la întrebări, când aspectele indicate nu s-au confirmat, Duka a mărturisit că el a lovit-o mortal pe femeie. La proba cu etilotestul, tânărul avea o alcoolemie de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu ocazia verificărilor, oamenii legii din Huedin au constatat că mașina cu care Duka a omorât-o pe femeie nu avea drept de circulație în România, dar nici asigurare.

DUKA, BĂGAT DUPĂ GRATII PENTRU CÂTEVA ZILE

Duka, dus la propunere de arestare preventivă

În seara zilei de 27 aprilie, anchetatorii l-au reținut pe Lorant Kudor Duka pentru 24 de ore. A doua zi, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, judecătorii de la Judecătoria Huedin au decis să-l trimită după gratii pentru următoarele 30 de zile pe inculpatul Lorant Kudor Duka. Numai că, avocatul lui Duka a făcut contestație împotriva soluției dată de judecătorii de la Huedin, iar judecătorii de la Tribunalul Cluj au decis să-l trimită pe Lorant Kudor Duka în arest la domiciliu din data de 4 mai până în data de 2 iunie. După acest episod, în mod halucinant, judecătorii de la Huedin l-au plasat pe Duka sub control judiciar, adică era deja liber și avea doar câteva interdicții, asta cu toate că procurorii de la Huedin insistau pentru arest preventiv.

12.000 DE LEI, PREȚUL UNEI VIEȚI PLĂTITE DE DUKA

Documentele din dosar arată pentru publicația noastră că cei 4 copii ai femeii ucise nu s-au constituit parte civilă în dosarul de ucidere a mamei lor. Asta pentru că fiecare dintre ei, amărâți și neajutorați, au primit de la familia lui Lorant Kudor Duka câte 3.000 de lei, în total 12.000 de lei. Faptul că rudele femeii ucise nu s-au constituit parte civilă în dosar și au renunțat la pretenții materiale, spun anchetatorii, a contat mult în fața judecătorilor și a pedepsei pe care aceștia i-au aplicat-o. Cu toate acestea, în acest caz e vorba de trei infracțiuni, iar pedeapsa în astfel de cazuri e mult mai dură și cu executare.

VIAȚĂ DE BOIER, FĂRĂ REMUȘCĂRI CĂ A OMORÂT UN OM

După ce a scăpat în libertate, Duka a revenit la vechile pasiuni, viteza, vacanțele, cluburile și distracția. De parcă nu ar fi luat viața unui om, Duka nu a arătat, cel puțin pe Facebook, un semn de regret pentru ucidere femeii. Acesta a postat pe rețeaua de socializare imagini video în timp ce fuma, sursele noastre sigure spun că iarbă (droguri), imagini din cluburile de manele, mesaje ostentative și sfidătoare, dar și imagini în care poza într-un lider de neatins. (GALERIE FOTO)

SFIDARE LA ADRESA POLIȚIEI, IGNORATĂ DE JUDECĂTORII DE LA HUEDIN

Pe data de 1 august 2017, înainte cu o lună de începerea procesului, Lorant Kudor Duka lovește din nou. De această dată ucigașul cu BMW s-a angajat la o spălătorie auto din Huedin pentru a-i impresiona pe judecători că este responsabil și are un loc de muncă. Numai că, aventurier din fire și aparent fără remușcări că a omorât un om, a comis-o din nou.

La spălătoria la care lucrează Lorant Kudor Duka a ajuns o autospecială de poliție, în data de 1 august, pentru a fi curățată. Agenții s-au așezat fără griji în sala de așteptare, iar Duka și-a făcut de cap în mașina statului.

El s-a fotografiat în autospecială, în diverse ipostaze, cu caschetele oamenilor legii pe cap, după care a postat pe Facebook imaginile sfidătoare la adresa Poliției. Cel care și-a dat seama că Duka a gafat-o din nou este chiar patronul spălătoriei în care lucrează, o rudă a lui Duka. Bărbatul i-a cerut lui Duka să șteargă pozele imediat, dar era prea târziu. Imaginile au ajuns pe masa șefilor de la Inspectoratul Județean de Poliție Cluj și s-a demarat o cercetare internă.

„În urma vizualizării imaginilor transmise și a verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acestea au fost realizate la data de 1 august a.c., într-o spălătorie auto de pe raza orașului Huedin, autospeciala aparținând Postului de Poliție Comunal Izvoru Crișului. Totodată, s-a stabilit faptul că persoana care apare în fotografii este angajat cu contract individual de muncă la societatea respectivă, având calitate de ,,spălător auto”. Fotografiile nu au fost făcute cu acordul polițistului, acesta aflându-se în camera de așteptare a spălătoriei în timpul în care autospeciala era curățată. Fotografiile au fost îndepărtate de pe contul de socializare al persoanei în cauză, imediat ce administratorul agentului economic a luat cunoștință de apariția acestora, solicitând angajatului acest lucru”, se arată într-un document remis publicației noastre, Info Huedin, de către Inspectoratul Județean de Poliție Cluj.

LORANT KUDOR DUKA, CONDAMNAT ÎN ANGLIA

Reporterii publicației noastre, Info Huedin, au ajuns cu investigațiile în Regatul Unit al Marii Britanii, acolo unde Duka a muncit. În Anglia, în orașul Doncaster, Lorant Kudor Duka a comis mai multe infracțiuni rutiere și într-un final a fost condamnat de către o instanță britanică la muncă supravegheată în folosul comunității și i-a fost retras dreptul de a conduce pe o perioadă de 12 luni. Decizia judecătorilor englezi a fost dată în anul 2016, în luna noiembrie, după cum precizează pentru publicația noastră ofițerul de presă al Doncaster South Yorkshire Police – Secția de Poliție din orașul Doncaster.

„Cetățeanul român Lorant Kudor-Duka, în vârstă de 24 de ani, cu domiciliul stabilit pe strada Hexthorpe Road din Doncaster, a fost condamnat la 100 de ore de muncă în folosul comunității și a primit interdicție de a conduce autovehicule pe teritoriul Angliei pentru o perioadă de 12 luni. După expirarea perioadei, individul trebuie să susțină un nou examen pentru a obține dreptul de a conduce pe teritoriul UK. Munca în folosul comunității nu este remunerată și este supravegheată. Nu pot preciza la acest moment dacă persoana și-a executat pedeapsa”, precizează ofițerul poliției din Doncaster pentru publicația noastră Info Huedin.

DECIZIA JUDECĂTORILOR DIN HUEDIN: 2 ANI ȘI 8 LUNI DE LIBERTATE PENTRU VIAȚA LUATĂ UNUI OM ȘI 80 de ZILE DE LUCRU ÎN FOLOSUL COMUNITĂȚII

Infracțiuni în Anglia și condamnare, trei infracțiuni în România, în aceeași zi, cea mai gravă dintre ele fiind uciderea femeii de 75 de ani. Toate acestea nu au contat pentru judecătorul care a decis că Lorant Kudor Duka nu trebuie să stea după gratii nici măcar o zi. Atitudinea tânărului în perioada de cercetare penală a fost sfidătoare, ostentativă inclusiv pentru prietenii din anturajul său, dar justiția a fost oarbă și surdă. Astfel de soluții, pentru publicul larg, încurajează uciderea din culpă și infracțiunile rutiere, atâta timp cât ele nu sunt pedepsite decent, nu drastic, cu închisoare cu executare. Condamnarea la pedepse cu suspendare nu diminuează fenomenul creat, extrem de periculos, despre care procurorii și criminaliștii vorbesc de câțiva ani.

„În baza art. 396 alin. 1 şi 5 NCPP rap. la art. 16 alin. 1 lit. b) NCPP achită inculpatul K.D.L.pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul înmatriculat în alt stat fără drept de circulaţie în România, faptă prev. de art. 334 alin. 4 NCP. În baza 192 alin. 1 şi 2 NCP, cu aplicarea art. 396 alin. 1 şi 10 NCPP rap. la art. 375 şi art. 377 NCPP condamnă inculpatul K.D.L. la pedeapsa de: 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. În baza 338 alin. 1 NCP, cu aplicarea art. 396 alin. 1 şi 10 NCPP rap. la art. 375 şi art. 377 NCPP condamnă acelaşi inculpat la pedeapsa de: 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de părăsire a locului accidentului. În baza art. 39 alin. 1 lit. b) rap. la art. 38 alin. 2 NCP aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, respectiv 8 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare. În baza art. 91 NCP dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani, conform dispoziţiilor art. 92 NCP. În baza art. 93 alin. 1 NCP obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Cluj, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 404 alin. 2 NCPP rap. la art. 93 alin. 3 NCP pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Oraşului Huedin pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare. În baza art. 404 alin. 2 NCPP rap. la art. 91 alin. 4 NCP atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 NCP. În baza art. 66 alin. 1 lit. i) NCP interzice inculpatului dreptul de a conduce autovehicule pe perioada termenului de supraveghere de 4 ani. În baza art. 399 alin. 1 NCPP rap. la art. 362 NCPP rap. la art. 208 alin. 5 NCPP, cu aplicarea art. 207 alin. 2-5 NCPP şi art. 202 alin. 2 NCPP, revocă măsura preventivă a controlului judiciar privind inculpat, măsură preventivă dispusă prin Încheierea penală nr. 74/CC/26.06.2017 a Judecătorului de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Huedin. În baza art. 72 alin. 1 NCP scade din pedeapsa închisorii durata reţinerii şi arestării preventive de la data de 28.04.2017 la data de 04.05.2017 şi durata arestului la domiciliu de la data de 04.05.2017 la data de 28.06.2017. În baza art. 397 alin. 1 NCPP rap. la art. 1357 şi urm. NCC ia act că între inculpat şi persoanele vătămate V.M., B.L.W., B.Z. şi B.I, în calitate de fii şi fiice ale defunctei B.M., a intervenit o tranzacţie cu privire la latura civilă a cauzei. În baza art. 274 alin. 1 NCPP obligă inculpatul la plata sumei de 1.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. În baza art. 7 din Legea 76/2008 dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat în vederea introducerii profilului său genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 13.09.2017.
Document: Hotarâre 242/2017 13.09.2017″, se arată în decizia judecătorilor de la Judecătoria Huedin.

FOTO: Facebook Lorant Kudor Duka, Info Huedin, Ziarul Clujean.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.