Ultimate magazine theme for WordPress.

O femeie reclamă că Primăria Poieni o privează de „drepturi”. Autoritatea arată că aceasta vrea „drepturi” pe povești și nu pe hârtii cum cere legislația

0 806

Pamela Rostaș, o femeie din comuna clujeană Poieni, reclamă că Primăria Poieni o privează de unele „drepturi”. Aceste „drepturi” ar fi rechizite, tichete sociale, tablete pentru copii, complementara și evident ajutorul social.

Reprezentanții Primăriei Poieni confirmă că femeia a interacționat cu angajații instituției. Aceasta a primit îndrumări pentru a putea beneficia de „drepturile” la care face referire. Mai mult, o parte din solicitări nu intră în atribuțiile primăriei.

„Referitor la adresa dumneavoastră vă informăm următoarele: Numita Rostaș Pamela a solicitat verbal drepturile prezentate de dumneavoastră însă vă informăm că UAT POIENI nu a privat-o de drepturi pe susnumita. Ajutorul social (VMG) se acordă în baza legii 416/2001 cu actualizările și completările ulterioare, alocația de susținere a familiei (complementară –  cum o denumește dânsa ) se acordă în baza legii 277/2010 cu actualizările și completările ulterioare, tichetul social ( cupon – cum îl denumește dânsa) se acordă în baza legii 248/2015 cu actualizările și modificările ulterioare, astfel că pentru a beneficia de aceste drepturi numită trebuie să îndeplinească condițiile de acordare conform legilor mai sus menționate”, se arată într-un răspuns al Primăriei Poieni trimis către INFO Huedin.

Primăria Poieni: Nu dorește să de pună documente. Dorește să beneficieze de aceste drepturi în condițiile dorite de dânsa

Aceiași reprezentanți ai Primăriei Poieni arată că femeia a primit toate îndrumările, dar nu dorește să depună documentația necesară, conform legislației.

Numita prezentând verbal situația familială a dânsei, a fost informată cu privire la condițiile de acordare și i s-au solicitat documentele de care are nevoie pentru a beneficia de aceste drepturi. Numita nedorind să se supună prevederilor legii, ea dorind să beneficieze de aceste drepturi în condițiile dorite de dânsa, fără a include în dosarele de prestații sociale concubinul (cu, care și are al doilea copil, copil recunoscut). Ea dorind să beneficieze de prestații doar pentru primul copil cu paternitate nerecunoscută, ori astfel nu este posibil deoarece nu se încadrează în prevederile legilor mai sus menționate, ea având relația de concubinaj și doi copii astfel că familia în cazul de față se compune din: mama, tată (concubin în cazul de față) și cei doi copii m,inori, așadar în dosar trebuiesc introduși toți membrii cu veniturile și bunurile aferente, lucru pe care doamna Rostaș nu dorește să îl înțeleagă„, se mai arată în răspunsul trimis de Primăria Poieni la INFO Huedin.

În plus, femeia are cerințe de la Primăria Poieni care nu sunt gestionate de această instituție. Aici ar fi vorba despre rechizite. Primarul Gheorghe Boca susține pentru INFO Huedin că de rechizite se ocupă școala. În privința tabletelor, aceste dispozitive au fost oferite școlarilor, iar reclamanta are copii preșcolari.

„În ceea ce privește rechizitele școlare, vă informăm că de aceste drepturi se ocupă Școala care distribuie rechizitele tot în baza unor dosare care se depun la școală, și acolo fiind anumite condiții de eligibilitate. Din câte știm de acest drept beneficiază doar școlarii nu și preșcolarii cum ar fi în speță dată. (În această speță nu va putem da informații exacte). În ceea ce privește tabletele pentru școală online va informăm că UAT POIENI a oferit școlarilor de pe raza UAT POIENI tablete NU și preșcolarilor, spune Gheorghe Constantin Boca.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.