Ultimate magazine theme for WordPress.

O categorie de bugetari rămâne fără vouchere de vacanță. Vor fi eliminate

0 228

Beneficiile se suspendă pentru 2024, iar pentru 2025 și 2026 se schimbă condițiile și valoarea: instituțiile publice vor acorda vouchere de vacanță în valoare de 1.600 de lei doar celor care câștigă până în 8.000 de lei net lunar.

Documentul executivului prevede și o măsură specială pentru personalul militar, polițiști, inclusiv cei din penitenciare și pentru personalul instituțiilor de apărare: aici voucherele se transforma în decontarea cheltuielilor turistice în perioada 1 ianuarie 2024 – 31 decembrie 2026. Și această decontare se suspendă în 2024.

Reprezentații din turism avertizează că impactul direct al eliminării/suspendării voucherelor de vacanță sau acordarea alternativă a banilor va determina o scădere de 35%-50% a încasărilor din turism.  

20% dintre cei care primesc acum vouchere de vacanță nu își vor mai permite să meargă în vacanță, în timp ce alți 20% vor pleca, cel mai probabil, în afara țării.

Agențiile de turism adaugă și faptul că beneficiarii voucherelor de vacanță cheltuiau și sume suplimentare celor 1.450 lei (cu o medie de 1.400-1450 de lei cheltuiți în plus), așadar impactul negativ va fi cu atât mai mare: prăbușirea turismului intern cu 50% si falimentarea multor firme.

Legat de transformarea voucherelor în decontare a cheltuielilor, specialiștii spun că nu va mai exista certitudinea fiscalizării acestor sume și nu se va mai atinge scopul pentru care erau acordate voucherele.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.