Ultimate magazine theme for WordPress.

Noul pod peste râul Crișul Repede, din Valea Drăganului, a fost deschis circulației rutiere după mai bine de 2 ani

0 891

Consiliul Județean Cluj anunță locuitorii din zonă și participanții la trafic în legătură cu faptul că circulația rutieră peste noul pod amplasat la intrarea în localitatea Valea Drăganului a fost deschisă. Momentan, traficul se desfășoară alternativ, pe una dintre benzi. Nu se știe cine a plătit noul pod, având în vedere că vechiul s-a surpat ca urmare a intervenției muncitorilor la baza lui.

După operațiunea complexă de montare a grinzilor prefabricate din beton, de realizare a plăcii de supra-betonare și a hidroizolației la podul amplasat pe cursul râului Crișul Repede, lucrările au vizat calea de rulare a podului, prin amplasarea structurii rutiere. În aceste condiții, podul metalic provizoriu a fost desființat.

Reamintim faptul că lucrările de reabilitare și modernizare derulate de Consiliul Județean Cluj în cadrul proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională – Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Apuseni, prin modernizarea DJ 108K (limita jud. Bihor – Baraj Drăgan) de la km. 26+455 la km. 29+495  și DJ 764B (Baraj Drăgan – intersecție DN1) de la km. 0+000 la km. 22+164,500”, în lungime de peste 25 de km, au intrat în etapa finală.

Podul peste Crișul Repede, care făcea legătura între localitățile clujene Valea Drăganului și Poieni, s-a prăbușit în mai 2020. Asta după ce muncitorii care trebuiau să-l consolideze au săpat, se pare, prea mult în jurul pilonilor de susținere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.