Ultimate magazine theme for WordPress.

UPDATE – Noile restricții COVID-19: În Ciucea, Gârbău și Izvoru Crișului se închid magazinele la 18:00. Circulația interzisă după ora 20:00

0 2.270

UPDATE: Autoritățile s-au răzgândit. Restricțiile se aplică de duminică, 28 martie.

„Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”, a precizat premierul Florin Cîțu.

ȘTIREA INIȚIALĂ, MAI JOS!

În Ciucea, Gârbău și Izvoru Crișului se închid magazinele la 18:00, conform noilor restricții impuse de către Guvernul României. Astfel, începând de astăzi, 26 martie, intră în vigoare noile restricții.

Măsura vizează doar finalul de săptămână, în cazul comunei Izvoru Crișului, pentru că UAT-ul nu a ajuns la o rată de infectare de 7,5 îmbolnăviri/mia de locuitori. După atingerea ratei de 7,5 îmbolnăviri la mia de locuitori, activitatea agenților economici din comuna Izvoru Crișului este sistată la 18:00 pe durata întregii săptămâni.

Comunele Ciucea și Gârbău închid magazinele la ora 18:00, pe tot parcursul săptămânii, deoarece rata de infectare este peste 7,5 la mia de locuitori.

Circulația după ora 20:00 este interzisă, în weekend, în Izvoru Crișului, cu excepția situațiilor justificate.

În Ciucea și Gârbău, circulația este interzisă după ora 20:00 pe tot parcursul săptămânii, cu excepția situațiilor justificate.

SITUAȚIA LA 26 MARTIE

Ciucea 7,87
Gârbău 10,02
Izvoru Crișului 5,39.

Noile măsuri prevăd ”limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18:00 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18:00 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 7 la 1.000 de locuitori și intră în vigoare măsura prevăzută la lit. c)”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.