Ultimate magazine theme for WordPress.

Noi reguli pentru cardurile de energie

0 199

Cu doar câteva zile înainte de distribuirea primelor carduri de energie populaţiei vulnerabile, Executivul vine cu noi modificări. Plata facturilor la energie cu ajutor de la stat, dar şi verificarea soldului rămas vor putea fi făcute online. Poşta Română trebuie acum să vină cu soluţia practică. Are la dispoziţie mai puţin de o lună.

20 februarie este data limita până la care Poşta Română trebuie să dezvolte o platformă pentru ca plata facturilor la energie cu ajutor de la stat să se poate face şi online. Românii vulnerabili vor trebui să încarce o copie după facturi, una după buletin şi numărul cardului de energie.

Platforma va putea fi accesată şi pe telefonul mobil, iar utilizatorii vor putea verifica soldul rămas.

Toate aceste noi modificări legate de funcţionarea cardului de energie sunt cuprinse într-o nouă ordonanţă de urgenţă care va ajunge pe masa Executivului săptămâna viitoare.

Statul oferă soluţii şi celor care nu se descurcă cu internetul sau care nu pot ajunge la cel mai apropiat oficiu poştal.

Românii cu un venit mai mic de 2.000 de lei pe membru de familie pot să primească contravaloarea facturilor la energie emise după luna august 2022. Cine nu are documentele în original trebuie să ceară furnizorului o copie. Este valabil şi pentru românii care şi-au cumpărat lemne anul trecut, dar nu mai au factură.

La finalul anului trecut, Guvernul a decis să suporte o parte din facturile la energie în limita sumei de 1.400 de lei pe an. Bani vor fi alocaţi în două tranşe de cate 700 de lei: prima în februarie, iar cea de-a doua în septembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.