Ultimate magazine theme for WordPress.

Modificări la ajutorul de minimis pentru comercializarea lânii

0 291

Schema “Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii”, aprobată prin H.G. nr. 500/2017, a fost modificată recent prin H.G. nr. 57/2019, publicată în Monitorul Oficial nr. 109 din 12.02.2019. Modificările sunt următoarele:

– perioada de înscriere pentru anul 2019 este cuprinsă între 12 februarie și 28 martie 2019;

– perioada de cerere (respectiv perioada în care trebuie comercializată lâna) este 29 martie-30 septembrie 2019;

– solicitanții care se vor înregistra în Registrul unic vor putea depune documentele justificative care să ateste comercializarea producției de lână până la data de 1 noiembrie 2019, inclusiv;

– comercializarea lânii trebuie să se realizeze către un centru de colectare sau o unitate de procesare a lânii, direct de către fermier sau printr-un intermediar.

– intermediarul trebuie să aibă încheiat un contract de livrare a lânii cu un centru de colectare sau o unitate de procesare a lânii;

– în cazul fermierilor persoane fizice, care vând în baza Carnetului de comercializare, intermediarul are obligația să înscrie pe fila/filele din Carnetul de comercializare al crescătorului de ovine numărul contractului de livrare a lânii încheiat cu centrul de colectare/unitatea de procesare a lânii.

Cererile de înscriere în program vor fi însoțite de următoarele documente:

a) copie a B.I./C.I. al/a solicitantului persoană fizică;

b) copie a certificatului de înregistrare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului/Registrul naţional al asociaţiilor şi fundaţiilor sau a actului legal în baza căruia îşi desfăşoară activitatea, după caz, în cazul persoanelor juridice, precum şi copie a B.I./C.I. al/a împuternicitului persoană fizică, după caz;

c) dovadă cont activ de disponibilităţi bancă/trezorerie;

d) declaraţie pe propria răspundere;

e) document care atestă că exploataţiile de ovine sunt identificate şi înregistrate în RNE până la data depunerii cererii de înscriere în Program, eliberat de operatorul Sistemului naţional de identificare şi înregistrare a animalelor – SNIIA.           

Documentele prevăzute la lit. a) şi b) sunt prezentate în original şi în copie.

Menționăm că în acest program de sprijin guvernamental, Direcția pentru Agricultură Județeană Cluj a achitat în luna decembrie 2018 suma de 1.093.737 lei (aferentă unei cantități de 1.093.737 kg lână comercializată) către un număr de 686 beneficiari. Suma totală alocată Programului la nivel național pentru anul 2019 este de 36 milioane lei (pentru 36 milioane kg de lână, la fel ca în anul 2018).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.