Ultimate magazine theme for WordPress.

Mircea Gheorghe Briciu, șeful Postului de Poliție Ciucea, probleme cu șefii. A ASCUNS un accident avut cu mașina de serviciu

0 154

Mircea Gheorghe Briciu are probleme cu șefii din Inspectoratul Județean de Poliție Cluj. Șeful Postului de Poliție Ciucea a ascuns un accident rutier în care a fost implicat cu mașina de serviciu. Autospeciala a fost avariată, dar Mircea Gheorghe Briciu a ascuns incidentul de ochii șefilor. Mircea Rus, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, a demarat o anchetă internă după ce a aflat de întâmplare. INFO Huedin a stat de vorbă cu oamenii din Ciucea, care au confirmat accidentul, dar nu au putut preciza cum s-a produs.

Mașina Postului de Poliție Ciucea a fost avariată la jumătatea lunii decembrie 2018. În momentul accidentului, la volanul autospecialei se afla Mircea Gheorghe Briciu, șeful Postului de Poliție Ciucea. Polițistul nu a suflat o vorbă despre accident, timp de aproape două săptămâni.

Autospeciala are caroseria îndoită și a rămas fără o oglindă

„Mașina Postului de Poliție Ciucea a fost avariată. Nu se știe în ce context a fost îndoită caroseria și s-a rupt o oglindă. Briciu, șeful de post, am auzit că voia să o repare pe cont propriu, fără să știe șefii pentru a nu avea probleme. Poate a fost băut, altfel nu se înțelege de ce nu voia să afle șefii”, ne spune un localnic din Ciucea care ne-a trimis și câteva fotografii cu mașina avariată.

Polițistul a vrut să ascundă incidentul de ochii șefilor din IPJ Cluj și nu a raportat, așa cum avea obligația, că autospeciala de serviciu a fost avariată. Șefii lui Briciu, spun surse din IPJ Cluj, ar fi luat foc în momentul în care au aflat de accidentul ținut secret. Mircea Rus, șeful IPJ Cluj, a demarat imediat o anchetă internă chiar înainte de Anul Nou. Pentru că accidentul a fost ascuns, Briciu va fi cercetat disciplinar.

Localnicii au văzut avariile autospecialei

Pe lângă cercetarea disciplinară, Mircea Briciu a primit un avertisment de la colegii săi de la rutieră și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 30 de zile. Briciu a rămas pieton pentru că nu a anunțat accidentul în 24 de ore de la producerea lui.

„În acest moment se fac cercetări pentru stabilirea tuturor datelor legate de acest incident, urmând a fi dispuse măsuri legale conform stării de fapt stabilite”, transmite Carmen Pompaș, purtător de cuvânt al IPJ Cluj.

Mircea Briciu este cercetat disciplinar și cel mai probabil va primi o mustrare verbală sau scrisă. Polițistul va trebui, totuși, să repare daunele autospecialei din propriul buzunar. Șeful de post rămâne cu permisul suspendat pentru 30 de zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.