Mircea Gheorghe Briciu, șeful Postului de Poliție Ciucea, probleme cu șefii. A ASCUNS un accident avut cu mașina de serviciu

Mircea Gheorghe Briciu, șeful Postului de Poliție Ciucea, probleme cu șefii. A ASCUNS un accident avut cu mașina de serviciu

Mircea Gheorghe Briciu are probleme cu șefii din Inspectoratul Județean de Poliție Cluj. Șeful Postului de Poliție Ciucea a ascuns un accident rutier în care a fost implicat cu mașina de serviciu. Autospeciala a fost avariată, dar Mircea Gheorghe Briciu a ascuns incidentul de ochii șefilor. Mircea Rus, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, a demarat o anchetă internă după ce a aflat de întâmplare. INFO Huedin a stat de vorbă cu oamenii din Ciucea, care au confirmat accidentul, dar nu au putut preciza cum s-a produs.

Mașina Postului de Poliție Ciucea a fost avariată la jumătatea lunii decembrie 2018. În momentul accidentului, la volanul autospecialei se afla Mircea Gheorghe Briciu, șeful Postului de Poliție Ciucea. Polițistul nu a suflat o vorbă despre accident, timp de aproape două săptămâni.

Autospeciala are caroseria îndoită și a rămas fără o oglindă

„Mașina Postului de Poliție Ciucea a fost avariată. Nu se știe în ce context a fost îndoită caroseria și s-a rupt o oglindă. Briciu, șeful de post, am auzit că voia să o repare pe cont propriu, fără să știe șefii pentru a nu avea probleme. Poate a fost băut, altfel nu se înțelege de ce nu voia să afle șefii”, ne spune un localnic din Ciucea care ne-a trimis și câteva fotografii cu mașina avariată.

Polițistul a vrut să ascundă incidentul de ochii șefilor din IPJ Cluj și nu a raportat, așa cum avea obligația, că autospeciala de serviciu a fost avariată. Șefii lui Briciu, spun surse din IPJ Cluj, ar fi luat foc în momentul în care au aflat de accidentul ținut secret. Mircea Rus, șeful IPJ Cluj, a demarat imediat o anchetă internă chiar înainte de Anul Nou. Pentru că accidentul a fost ascuns, Briciu va fi cercetat disciplinar.

Localnicii au văzut avariile autospecialei

Pe lângă cercetarea disciplinară, Mircea Briciu a primit un avertisment de la colegii săi de la rutieră și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 30 de zile. Briciu a rămas pieton pentru că nu a anunțat accidentul în 24 de ore de la producerea lui.

„În acest moment se fac cercetări pentru stabilirea tuturor datelor legate de acest incident, urmând a fi dispuse măsuri legale conform stării de fapt stabilite”, transmite Carmen Pompaș, purtător de cuvânt al IPJ Cluj.

Mircea Briciu este cercetat disciplinar și cel mai probabil va primi o mustrare verbală sau scrisă. Polițistul va trebui, totuși, să repare daunele autospecialei din propriul buzunar. Șeful de post rămâne cu permisul suspendat pentru 30 de zile.

Categories: Zonal

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*