Ultimate magazine theme for WordPress.

Mircea Daniel Buta a fost „parașutat” din conducerea Poliției Huedin după ce a „călcat strâmb”. Dan Omuțiu intră în structura de conducere, șef peste posturile de poliție din zona Huedin

0 7.013

Noi modificări la Poliția orașului Huedin și Secția 8 Poliție Rurală Huedin. Mircea Daniel Buta (foto), împuternicit să conducă Poliția Orașului Huedin, a fost mutat la Gherla. El ar fi „călcat strâmb” la Huedin, iar asta l-ar fi determinat pe șeful Inspectoratului de Poliție Județean Cluj să dispună revocarea împuternicirii înainte de termen. Modificările nu se opresc aici. De la Secția 8 Poliție Rurală Huedin, unde era titular, Daniel Danciu a fost împuternicit să preia conducerea Poliției orașului Huedin. În locul lui Danciu, la Secția 8 Poliție Rurală Huedin, vine Dan Omuțiu. Practic, începând de luni, noii șefi ai Poliției Huedin sunt Daniel Danciu și Dan Omuțiu. Pe site-ul IPJ Cluj, luni, apăreau deja modificările.

Mircea Daniel Buta a ajuns la Huedin în august 2022, după ce Cornel Crișan s-a pensionat. A fost primit cu ostilitate, inclusiv de către unii colegi, după ce din presă au aflat că a fost cercetat disciplinar pentru faptul că în 2015 a scris și trimis la instanță o notă laudativă în apărarea unui infractor. Asta în speranța că soțul directoarei economice de la Primăria Apahida va scăpa cu o pedeapsă mai ușoară.

După doar 4 luni de împuternicire la Huedin, Buta a fost mutat la Gherla, cu două luni înainte de expirarea împuternicirii. Ar fi „călcat strâmb”, spun surse interne, fără a intra în multe detalii. Omul legii s-ar fi asociat cu personaje de calitate îndoielnică, ar fi încercat să facă unele jocuri, iar acestea nu ar fi fost pe placul noii conduceri a IPJ Cluj. În plus, ar fi dezvoltat unele conflicte cu partenerii instituționali. Toate aceste aspecte au ajuns la urechile șefilor din IPJ Cluj, care au decis înlăturarea lui Buta de la Huedin.

ȘEF NOU ÎN POLIȚIA HUEDIN

Dan Omuțiu a fost împuternicit să conducă Secția 8 Poliție Rurală Huedin. Anterior acestei împuterniciri, el a fost șef de post în Sâncraiu. A promovat un examen și a trecut din rândul agenților în corpul ofițerilor. Odată ajuns ofițer, Omuțiu și-a început activitatea în cadrul Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției orașului Huedin.

Pe latură profesională, Dan Omuțiu a fost și este apreciat, în continuare, de către comunitatea din Sâncraiu. El este indicat ca fiind un om dedicat profesiei. De când a ajuns ofițer la Biroul Investigații Criminale, comunitatea din Huedin a apreciat implicarea acestuia și modul autoritar și ferm în care și-a desfășurat activitatea.

Potrivit colegilor, Omuțiu are la activ numeroase rețineri, arestări și condamnări în dosare complexe, cu fapte de gravitate ridicată.

CE AVERE ARE DAN OMUȚIU

NU ARE. Declarația de avere este goală. Omuțiu nu are terenuri, nici imobile ori bani. Nici cu băncile nu s-a încurcat, din declarația de avere reiese că nu are împrumuturi.

Omuțiu va trebui să facă echipă cu Daniel Danciu, aflat la conducerea Poliției orașului Huedin. Cei doi ofițeri sunt împuterniciți, pe șase luni, pe posturile actuale.

Și Daniel Danciu se bucură de o reputație bună, după cum am arătat într-un articol pe care îl puteți citi dând click AICI. În rândul colegilor și nu numai, Daniel Danciu este perceput ca fiind un polițist de carieră. Responsabil, decent și integru, fără scandaluri în spate, așa îl descriu cunoscuții.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.