Ultimate magazine theme for WordPress.

Ministrul Finanţelor anunţă o scădere a INFLAȚIEI de până la 9% până la finalul anului. Ce înseamnă asta

0 130

Adrian Câciu spune că până la finalul anului rata inflației va fi de maximum 9 procente! Acest lucru ar trebui să aducă și prețuri mai mici, însă, în prezent românii plătesc dublu pentru toate produsele de bază. Și experții BNR sunt optimiști și prognozează o inflație de 7% la finalul acestui an. 

AVOCAT

In acest moment, rata inflatiei a ajuns la 15,1%. Vorbim despre o usoara scadere fata de luna decembrie a anului trecut.

Daca facem insa o comparatie cu luna ianuarie a anului 2022, vedem ca atunci rata inflatiei era de 8,4%, iar in martie 2022 era de 10,2%. 

Asadar, acum asistam la un anunt de la ministrul Finantelor Adrian Caciu, care spune ca pana la finalul acestui an vom avea o inflatie dintr-o singura cifra. Astfel, potrivit ministrului, ne asteptam la o rata a inflatiei de cel mult 9%, care ar putea sa scada insa si pana la 8 procente. 

Reamintim ca BNR si-a revizuit recent prognoza iar expertii bancii spuneau ca rata inflatiei va ajunge la 7%. 

Desi vom avea aceasta scadere a inflatiei, preturile nu vor scadea brusc pentru ca va fi o perioada destul de lunga pana ce se vor stabiliza. 

Autoritatile spuneau, inclusiv ministrul Agriculturii, ca ne asteptam ca in urmatoare perioada preturile sa inregistreze totusi o scadere. 

Primele semne de stabilizare, respectiv de scadere a inflatiei, le-am putea vedea la jumatatea acestui an. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.