Ultimate magazine theme for WordPress.

Miercurea Mare, post şi rugăciune. Ziua în care Iuda l-a vândut pe Iisus Hristos

0 99

Zi importantă pentru creştinii ortodocşi. În Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor s-a făcut pomenirea femeii celei păcătoase şi a avut loc vânzarea lui Iisus Hristos de către Iuda, pentru 30 de arginţi.

În această zi se oficiază slujba de Sfântul Maslu. În rugăciunile rostite acum se invocă ajutorul Preasfintei Fecioare Maria, al Sfintei Cruci, al Sfinţilor şi îngerilor pentru însănătoşirea celor bolnavi.

În Evanghelii, Dumnezeu este numit doctor al sufletelor şi trupurilor noastre şi se invocă ajutorul Lui ori de câte ori este nevoie.

Potrivit tradiţiei populare, credincioşii care ţin post negru în Miercurea Mare vor fi protejaţi de boli pe parcursul anului.

În această zi, în mediul rural se păstrează interdicţia ca femeile să mai toarcă. Din vremuri îndepărtate, se crede că torsul în Sfânta zi de Miercurea Mare poate să „întoarcă” minţile celor care practică această îndeletnicire.

În unele zone ale ţării, copiii mergeau cu colindul prin sat şi le urat gospodarilor să petreacă sărbătorile pascale cu bucurii şi sănătate. Colindătorii primeau în dar ouă, care vor fi înroşite de Paşte.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.