Ultimate magazine theme for WordPress.

Microbuz școlar implicat în accident la Aghireșu Fabrici

0 4.600

Un microbuz școlar, în care se afla șoferul și un elev, a fost implicat într-un accident rutier, joi dimineață. Autovehiculul de transport elevi a lovit un moped. În urma accidentului o persoană a fost rănită. Șoferul microbuzului, un bărbat de 68 de ani, din comuna Aghireșu, s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și a rămas fără permis de conducere. Mopedistul, un bărbat de 55 de ani, din Cuzăplac – Sălaj, este cercetat și el penal pentru vătămare corporală din culpă și conducere fără permis. Polițiștii au stabilit că accidentul s-a produs din culpă comună.

Accidentul s-a produs în Aghireșu Fabrici, la primele ore ale dimineții de joi. Microbuzul circula dinspre Aghireșu spre Gârbău. Șoferul acestuia a încercat să depășească un moped într-o zonă unde această manevră este interzisă. În timp ce microbuzul se afla în depășire, bărbatul de pe moped a efectuat un viraj la stânga, fără să se asigure, și a intrat în coliziune cu microbuzul.

În urma impactului, bărbatul de pe moped a fost rănit și transportat la spital.

Ajunși la fața locului, oamenii legii au constatat că șoferul microbuzului se angajase într-o depășire interzisă, iar bărbatul de pe moped într-un viraj interzis. Pe cale de consecință, polițiștii rutieri au stabilit că la mijloc este vorba despre culpă comună.

Pe numele mopedistului oamenii legii au reținut două infracțiuni, respectiv vătămare corporală din culpă, pentru că s-a rănit, și conducere fără permis. În cazul mopedistului acuzația de vătămare corporală din culpă se clasează.

Șoferul microbuzului a rămas fără permis pentru depășirea interzisă și este cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă. Bărbatul va răspunde penal pentru rănirea mopedistului. În perioada cercetărilor, dreptul de a conduce îi este suspendat șoferului de microbuz.

Traian Morar – purtător de cuvânt IPJ Cluj

„Conducătorul unui microbuz școlar, în vârstă de 68 ani, care se deplasa dinspre Aghireșu spre Gârbău, a efectuat manevra de depășire a unui motociclu în zona cu restricție de depășire. În momentul efectuării depășirii, conducătorul motociclului a efectuat un viraj la stânga fără să se asigure, intrând în coliziune laterală cu microbuzul”, precizează, pentru INFO Huedin, Traian Morar – purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Șoferul microbuzului și elevul nu au avut de suferit.

foto: arhivă

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.