Ultimate magazine theme for WordPress.

Metodă inedită de creștere a găinilor. Ele sunt folosite pe post de sanitari

0 299

Un agricultor belgian a găsit o metodă inedită de a-și folosi găinile de la fermă pe post de sanitari. În loc să utilizeze pesticide pentru culturile sale, el le pune la treabă – ies pe câmp și curăță toate buruienile. Tânărul antreprenor este foarte mulțumit de rezultate și intenționează să exporte modelul și la vecinii agricultori din jur.

Tânărul agricultor a avut ideea inedită de a scoate găinile la pășunat întocmai că pe o turmă de oi. Pe lângă faptul că galinaceele fac mișcare și se mențin în forma, metoda mai are un avantaj.

Florian Materne, eco-agricultor: Ajută la curăţarea păşunii de buruieni. De exemplu, în noiembrie, când e sezonul plantării, voi vedea exact unde sunt părţi lipsă şi voi putea replanta, iar în acest fel voi avea un teren curăţat de buruieni.

Florian nu se limitează la doar un petrec de pământ și în fiecare săptămână împinge căsuță mobilă a găinilor pe noi pășuni.

Florian Materne, eco-agricultor: Cu cât sunt deplasate mai mult, cu atât scade riscul de face boli, cum ar fi viermii, care nu mai au cum să se dezvolte.

Inedita turmă de găini numără în acest moment 48 de membre, care pe lângă ouă proaspete, oferă stăpânului lor un câmp numai bun pentru noi culturi agricole.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.