Ultimate magazine theme for WordPress.

Meteorologii anunță că revine canicula. Cum va fi vremea în următoarele zile

0 138

A fost Cod galben de ploi și furtuni în mai mult de jumătate de țară, iar o parte a județului Cluj a fost vizată de avertizare. De miercuri revine şi canicula și ușor, ușor, fenomenul se extinde la nivelul întregii țări. Iată ce spun meteorologii despre vremea din următoarele zile.

„Într-adevăr, dacă ieri am mai avut instabilitatea atmosferică în nordul, centrul, estul teritoriului și în partea de sud și de vest vreme destul de frumoasă, cu temperaturi chiar ușor, în creștere față de ieri spre o vreme călduroasă, de miercuri temperaturile vor crește treptat dinspre vestul țării, în partea sudică. Astfel vorbim de vreme caniculară, adică maxime de 35 și peste 35°. Ne așteptăm ca mâine valori de 35-36° să se înregistreze în regiunile vestice și în extremitatea sudică a României, iar joi și vineri, în extindere multe valori de 35 în jumătatea sudică, iar în cea vestică spre 38-39° şi vorbim de temperaturi maxime estimate a se înregistra la umbră.

În consecință, disconfortul termic va fi din ce în ce mai accentuat. Şi ploile mai apar pe aici pe colo, mai ales în după-amiaza zilei de mâine în regiunile nord estice.

Vor fi din nou asociate cu fenomene specifice instabilității atmosferice, respectiv descărcări electrice, vijelii și chiar căderi de grindină și cantitățile de apă mai pot depăși 30-40 de litri pe metrul pătrat, cu precădere în regiunile nord-estice, pentru că în rest vor fi pe arii mai puține.

Iar până vineri, din ce în ce mai puține, pentru că acest pasaj cu vreme caldă, tot mai caldă, va fi destul de des scurt, aș spune, în weekend se răcește din nou și apar ploile care par a fi mai consistente și pe arii mai extinse”, a spus Alina Șerban, meteorolog.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.