Ultimate magazine theme for WordPress.

Mariana Ciurar rămâne în arest după fapta de la Valea Drăganului. Prelungirea arestului preventiv a găsit-o la Gherla

0 15.937

Mariana Ciurar rămâne după gratii și în următoarele 30 de zile. Judecătorul de drepturi și libertăți, de la Judecătoria Huedin, a prelungit măsura arestului preventiv. În luna iulie, individa a intrat în casa unei femei din Valea Drăganului și a sustras 7.300 de lei.

O bătrână în vârstă de 80 de ani, din Valea Drăganului, a rămas fără economii. Femeii i-au fost furați banii din casă, o sumă de 7.300 de lei. Autoarea, o femeie de etnie rromă, din Borod, județul Bihor, a fost prinsă în mai puțin de 24 de ore de la comiterea faptei. În dosar au lucrat polițiștii Postului de Poliție Poieni, cei care au rămas în această comună după detașarea lui Matiș. Oamenii legii au reușit să-i recupereze femeii toți bani.

Marți, 26 iulie, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au reținut pentru 24 de ore, o femeie în vârstă de 51 de ani, din Borod, județul Bihor, cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

„Din verificările derulate de polițiști, s-a stabilit faptul că la data de 25 iulie, în jurul orei 11.20, cea în cauză ar fi pătruns într-o locuință situată în Valea Drăganului, comuna Poieni, de unde ar fi sustras suma de 7300 de lei.

În cursul zilei de ieri, ca urmare a activităților investigativ-operative și a informațiilor obținute, femeia a fost depistată de polițiști într-o comună din județul Bihor”, se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

La finalul lunii iulie, Mariana Ciurar a fost arestată preventiv. La fiecare 30 de zile, uneori mai repede, se verifică dacă se impune menținerea măsurii ori înlocuirea ei. Judecătorul a hotărât ca Mariana Ciurar să rămână după gratii. Femeia este cunoscută pentru furturile sale. Ea este recidivistă și în prezent este cercetată în alte dosare de furt.

Mariana Ciurar a avut parte de o cercetare penală fulgerătoare. Într-o lună toate actele au fost gata, dosarul a trecut de camera preliminară a Judecătoriei Huedin și începe judecata femeii pentru furt și furt calificat. Încă nu a fost stabilit primul termen de judecată. Femeia se află deja la Penitenciarul Gherla, cel mai probabil acolo își va afla pedeapsa.

Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă ani buni de închisoare, chiar cu executare, având în vedere antecedentele sale.

Citește și… Cine este hoața de la Valea Drăganului și ce mod de operare avea. J.D.L. a arestat-o pe infractoarea iscusită

Sfaturi pentru a evita să deveniţi victime

  • Nu primiţi persoane străine în curtea sau locuinţa dumneavoastră. Este de preferat ca acestea să aştepte la poartă sau la uşă, timp în care acestea să fie chiar încuiate.
  • Nu daţi informaţii legate de sumele de bani pe care le deţineţi, bijuterii, conturi sau depozite bancare, mai ales când aceste solicitări vă sunt adresate prin telefon, indiferent de persoanele care pretind a cere aceste informaţii! Foarte important! Poliţiştii şi procurorii nu cer informaţii prin telefon, vă invită într-un cadru oficial!
  • Nu primiţi bancnote, mai ales în valută, dacă nu aveţi posibilitatea de a le verifica autenticitatea. Nu vă lăsaţi păcăliţi să schimbaţi bancnote de valori mari (100- 200- 500 lei). Acestea pot fi falsificate sau cei care vă cer să le schimbaţi urmăresc să observe unde sunt ţinuţi banii!
  • Refuzaţi orice dialog cu persoane suspecte şi anunţaţi la 112 orice tentativă de fraudă!
  • Nu trimiteţi bani pentru rude, persoane din familie sau cunoscuţi despre care vi se spune că ar fi suferit vreun accident sau că ar fi produs vreun accident şi au nevoie de sume pentru “a aranja”.
  • Nu daţi bani sau nu oferiţi coduri de reîncărcare telefonică pentru pretinse premii, indiferent de cât de mare vi se spune că ar fi câştigul. Câştigurile reale se pot verifica cu uşurinţă!

foto: ARHIVĂ

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.