Ultimate magazine theme for WordPress.

MAP a finalizat o nouă ediţie a Catalogului pădurilor virgine şi cvasivirgine din România

0 569

Ministerul Apelor şi Pădurilor a finalizat o nouă etapă de analiză a pădurilor cu valoare deosebită din România şi a actualizat Catalogul pădurilor virgine şi cvasivirgine din România.

AVOCAT

Astfel, la data de 14 mai 2019, suprafaţa pădurilor virgine din România înscrisă în catalog a crescut cu 1048,3 ha, ajungând la o suprafaţă totală de 6.947,22 ha. În ceea ce priveşte suprafaţa pădurilor cvasivirgine, aceasta a crescut cu 6923,76 ha, ajungând la 22.116,36 ha.

ALESIA

Conservarea pădurilor virgine şi cvasivirgine din România reprezintă o prioritate pentru Ministerul  Apelor şi Pădurilor. În acest sens, la nivelul autorităţii de stat s-au făcut paşi importanţi în vederea finalizării procesului de identificare şi cartare a pădurilor virgine/cvasivirgine din România precum şi în direcţia includerii pădurilor calificate în Catalogul Naţional.

De asemenea, Ministerul Apelor şi Pădurilor continuă demersurile de identificare a pădurilor virgine şi cvasivirgine din România. În acest sens, a fost demarată procedura de realizare a unui Studiu naţional de identificare a pădurilor virgine şi cvasivirgine, a cărui finanţare este asigurată de Administraţia Fondului de Mediu. În prezent, aceasta se află în stadiul de achiziţie publică – depunere de oferte(termen de depunere 15 iunie).

Prin acest studiu se doreşte identificarea şi introducerea în Catalog a pădurilor care îndeplinesc criteriile şi indicatorii prevăzuţi în Ordinul nr. 3397/2012.

Prima ediţie a Catalogului, cea din 6 decembrie 2016, cuprindea o suprafaţă totală de 2.569 ha păduri virgine şi 10.325 ha păduri cvasivirgine. Prin compararea valorilor, se poate observa că în ultimii doi ani şi jumătate a existat o atenţie constantă şi s-au făcut eforturi pentru completarea Catalogului, în scopul finalizării unei baze de date cu privire la pădurile virgine şi cvasivirgine din România, pentru a putea fi protejate corespunzător valorii acestora.

Catalogul poate fi consultat pe site-ul Ministerului Apelor şi Pădurilor, la adresa http://apepaduri.gov.ro/paduri-virgine/.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.