Ultimate magazine theme for WordPress.

Mai multe zboruri din Europe sunt anulate, inclusiv de Paște

0 387

Aeroporturile și companiile de transport aerian din Europa nu au îndeajuns de mult personal pentru a face față numărului tot mai mare de călători, motiv pentru care în vestul Europei vacanțele sunt perturbate sau chiar anulate.

În ultimele zile, mii de turişti s-au trezit cu vacanţele de Paşte anulate, deoarece companiile aeriene nu au suficient personal pentru a face faţă cererii, potrivit Reuters.

Companiile aeriene își anulează zborurile

În timp ce statele au început să renunțe la restricțiile impuse în pandemie, oamenii și-au reluat călătoriile. Transportatorul low-cost easyJet este unul dintre cei mai afectaţi.

Marți compania a transmis că a anulat aproximativ 60 de zboruri în Marea Britanie și anunță că se așteaptă la un număr similar de anulări în zilele următoare. În weekend transportatorul a anulat peste 200 de curse, iar luni alte 62.

Consultanții din turism susțin că este nevoie de timp pentru a depăși situația dificilă, care a fost creată de lipsa personalului, creșterea cazurilor de Covid-19, precum și întârzierile în aprobarea permiselor de securitate pentru angajații aeroporturilor.

Compania British Airways a anulat 662 de zboruri săptămâna trecută. Zborurile includ și cursele pe distanţe lungi suspendate din cauza sancţiunilor şi restricţiilor, precum cele spre Rusia şi părţile din Asia afectate de Covid-19.

Marți, cozile de la Aeroportul Manchester, al treilea cel mai aglomerat din Marea Britanie după Heathrow şi Gatwick din Londra, au fost atât de mari încât au ieșit din terminal, iar pasagerii s-au plâns că au așteptat ore întregi la caruselul de bagaje.

Traficul de pasageri va ajunge în acest an până la 90%

De asemenea, Aeroportul din Dublin a avertizat pasagerii că vor fi cozi lungi în următoarele săptămâni, pe măsură ce își reia operațiunile la capacitate maximă, angajează și pregătește personalul de securitate.

Ryanair, cel mai mare transportator low-cost din Europa, al cărui număr de pasageri a depășit luna trecută nivelul de dinainte de pandemie, a cerut guvernului irlandez să folosească armata pentru a putea face față întârzierilor, pe fondul temerilor cu privire la impactul perioadei sărbătorilor de Paște.

Cel mai mare operator aeroportuar din Germania, Fraport, a avertizat pasagerii cu privire la întârzierile de Paște. Grupul, ce deține facilități în nouă țări și operează aeroportul din Frankfurt, a recrutat deja 300 de angajați în primul trimestrul al anului și își propune să angajeze o mie în acest an.

Organizația Europeană pentru Siguranța Navigației Aeriene estima la începutul anului că traficul de pasageri va ajunge în acest an până la 90 la sută din nivelul din 2019. Asta după ce anul trecut companiile aeriene din Europa au înregistrat pierderi de 18,5 miliarde de euro, în condițiile în care numărul de pasageri a fost cu 1,5 miliarde mai mic decât înainte de pandemie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.