Ultimate magazine theme for WordPress.

Localnic din Sâncraiu amenințat cu toporul și agresat de Cosmin Puriș: „O vrut să-mi taie gâtul. L-am văzut în stare”

0 2.141
Articol semnat de: Alina Suciu

Cosmin Puriș, bărbatul care a băgat teroare în localnicii din comuna clujeană Sâncraiu, a mai făcut o victimă. Individul în vârstă de 46 de ani este acuzat l-a agresat și amenințat cu toporul pe un localnic. Incidentul a avut loc marți seara. Polițiștii au mai deschis un dosar penal, de această dată pentru două infracțiuni.

Bărbatul de 50 de ani povestește pentru INFO Huedin că totul a început după ce i-a atras atenția păstorului, angajat de Puriș, să nu mai pășuneze animalele pe terenurile private ale oamenilor. Incidentul a avut loc la marginea localității Sâncraiu.

„Am mers la păstorul lui Puriș să-l rog frumos să iasă cu animalele de pe terenul meu și al altora. Pășunează animalele pe terenurile noastre. Păstorul a ieșit cu animalele de pe terenuri și atunci a venit Puriș cu mașina și m-a blocat. M-a lovit cu pumnul, după care o luat toporul și o vrut să-mi taie gâtul”, spune victima agresiunii. Întrebat de INFO Huedin dacă amenințarea cu toporul părea reală omul a spus: „L-am văzut în stare. În căruță cu mine mai erau două persoane care au tot strigat să înceteze. Cu greu am scăpat”.

În cursul zilei de miercuri, bărbatul și cei doi martori s-au deplasat la Poliția Huedin. Persoanele în cauză au fost audiate și s-a deschis un nou dosar penal pentru loviri și alte violențe, dar și amenințare.

„La data de 27 aprilie a.c, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au fost sesizați de către un bărbat de 50 de ani, cu privire la faptul că în urmă cu o zi, în timp ce se afla în apropierea localității Sâncraiu, ar fi fost agresat fizic și amenințat, de un bărbat de 46 de ani, din comuna Sâncraiu. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe și amenințare”, precizează Andreea Vișan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj. 

PURIȘ, PERICOL PENTRU SOCIETATE

Bărbatul amenințat și agresat marți seara a mai fost amenințat în trecut de Puriș, dosarul fiind pe rolul Judecătoriei Huedin – primul termen de judecată este în 18 mai 2022.

Cosmin Puriș nu este la prima ieșire violentă. El este cercetat și judecat în dosare de furt și fapte cu violență, respectiv loviri și alte violențe, amenințare.

Faptul că Puriș este un pericol reiese dintr-o Hotărâre a Judecătoriei Huedin, din anul 2019. El și-a bătut soția de față cu copiii, iar femeia a primit ordin de protecție. Ulterior, cei doi soți s-au împăcat.

„Analizând cererea de renunțare la judecata, instanța reține următoarele:

În speță, la data de 11.08.2019 s-a emis un ordin de protecție provizoriu împotriva agresorului Puriș Cosmin Ciprian prin care s-a dispus pe o perioadă de 5 zile, respectiv până la data de 16.08.2019 ora 18,30 ca agresorul să respecte următoarele măsuri: să păstreze față de aceasta o distanță minimă de 200 m și față de locul de muncă al acestuia … din Huedin, strada …, nr. .., jud. Cluj.

S-a reținut de organul de poliție că la data de 11.08.2019 victima s-a dus la locuința soacrei sale P.M., din Huedin, strada …., … împreună cu cei doi copii minori P.A.C. și P.C.A., pentru a discuta cu aceasta unele probleme de familie. La circa 15 minute a venit agresorul Puriș Cosmin Ciprian care a început să o lovească cu pumnii și picioarele peste cap și corp pe victimă”, se arată în Hotărârea Judecătoriei Huedin din 2019.

Localnicii din Sâncraiu au sesizat la rândul lor, de-a lungul timpului, că Puriș va comite o tragedie dacă este lăsat în libertate, în continuare.

Din 2019, de când și-a bătut nevasta, Cosmin Puriș a comis mai multe infracțiuni cu violență. El este trimis în judecată în unele dosare, în altele încă se efectuează acte de urmărire penală cu inculpatul în libertate.

Cosmin Puriș nu a dorit să comenteze ultimele acuzații.

Pentru mai multe știri despre Cosmin Puriș, click AICI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.