Ultimate magazine theme for WordPress.

Livrarea manualelor școlare pentru clasele I-V și VI-XII este pe ultima sută de metri

0 2.126

În data de 1 august 2017, procesul de asigurare a manualelor școlare pentru clasele I-IV, în anul școlar 2017-2018, prin retipăriri, a fost finalizat în 36 de județe.

AVOCAT

Până la sfârșitul acestei săptămâni, completarea stocurilor de manuale pentru elevii din ciclul primar se va încheia și în județele aflate actualmente la un nivel de 95%.

Pentru clasele VI-XII, inspectoratele școlare județene au încheiat contracte de retipărire cu editurile care dețin titlurile solicitate de școli, iar livrarea către depozitele de carte școlara din județe este în desfășurare. În majoritatea județelor, rata de livrare este de aproximativ 97%. În perioada imediat următoare, editurile vor furniza și celelalte pachete de manuale școlare, astfel încât la

începutul noului an școlar elevii din clasele I-IV și VI-XII vor avea manualele necesare derulării în condiții normale a activității instructiv-educative.

Referitor la asigurarea manualelor școlare pentru clasa a V-a, licitația organizata de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) este în faza soluționării contestațiilor formulate de edituri. Din cele 25 de loturi de manuale ofertate, au fost contestate 18. Pentru șapte discipline nu au fost depuse contestații, prin urmare au fost semnate acordurile-cadru cu editurile câștigătoare, urmând ca în perioada 7-11 august, unitățile de învățământ sa își exprime opțiunile în raport cu titlurile ce vor fi contractate.

Conform ordinului de ministru nr. 3.590/5.04.2016 care aproba planul-cadru pentru învățământul gimnazial, pentru clasa a V-a sunt prevazute următoarele discipline în trunchiul comun (TC): limba și literatura româna, limba moderna 1, limba moderna 2, matematica, biologie, educație sociala, istorie, geografie, religie, educație plastica, educație muzicala, educație fizica și sport, educație tehnologica și aplicații practice, informatica & TIC, consiliere și dezvoltare personala.

Potrivit art. 64, alin. 9 din Legea educației naționale nr.1/2011, ‘elevii și profesorii din învățământul de stat și din învățământul obligatoriu particular acreditat/autorizat beneficiază de manuale școlare gratuite, atât pentru învățământul în limba româna, cât și pentru cel în limbile minorităților naționale’.

În anul școlar 2017-2018, sunt așteptați în clasa a V-a 171.115 elevi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.