Ultimate magazine theme for WordPress.

Lista taxelor modificate pe ultima sută de metri în legea măsurilor fiscal-bugetare

0 124

Guvernul României a modificat taxele pe ultima sută de metri. Legea pentru care premierul Marcel Ciolacu şi-a asumat răspunderea în Parlament stabileşte un impozit de 2% din cifra de afaceri pentru bănci. Inițial, taxa era de 1% din cifra de afaceri.

PSD NEGRENI

Guvernul a stabilit și un impozit suplimentar de 0,5% pentru giganții din gaze și energie care au cifra de afaceri peste 50 milioane euro. Taxe sunt și pentru românii de rând.

PSD POIENI

Toți angajații vor plăti 10% din salariu contribuție la sănătate. IT-iştii vor plăti impozit pe venit pentru salariile mai mari de 10.000 de lei, iar bugetarii cu salariu net de peste 8000 lei pierd voucherele de vacanţă și indemnizația de hrană. Iar 15% din salariu până la maxim 1500 lei va fi spor pentru condiții vătămătoare.

PSD MĂRGĂU

De asemenea, dispare funcția de șef de birou, iar posturile neocupate vor fi taiate. În primării și Consilii Judeţene, posturile neocupate vor fi reduse cu doar 10%. In termen de 3 zile, parlamentarii pot depune moţiune de cenzură, iar in alte 2 zile, pot ataca legea la Curtea Constituțională a României.

Legea pentru angajarea răspunderii a fost criticată de CES. Măsurile pentru reducerea cheltuielilor nu sunt convingătoare, iar noile taxe ar putea aduce preţuri mai mari pentru români.

Și Ministrul Justiţiei a criticat legea şi a subliniat posibile vicii care ar putea face ca legea să nu treacă cu brio de controlul CCR.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.