Lenuța Morar – a.k.a. „Adjuncta”, colegă de dosar și prietenă cu Iosefina „Afacerista”, plasată sub CONTROL JUDICIAR! Greșeala făcută de cele două
După perchezițiile din 9 februarie 2022, după cum bine știți, au ajuns la audieri primarul comunei Călățele – Vasile Tripon, viceprimarul aceleiași comune – Mariana Onețiu, contabila Primăriei Călățele – Iosefina Tripon și Lenuța Morar – o femeie fără calitate specială. Foarte recent, Morar a fost plasată sub control judiciar de către procurorul de caz. Dar ce s-a întâmplat și de ce o astfel de măsură după atâta timp? Vă spunem imediat. Și nu doar atât!
CONTROL JUDICIAR LA 6 LUNI DE LA PERCHEZIȚII
Lenuța Morar a fost plasată sub control judiciar la 6 luni de la percheziții. Deși după percheziții ea nu a primit nicio măsură preventivă, iată că procurorul a dispus-o. Acum, femeia, are unele obligații și restricții. În caz că le încalcă, ea poate primi arest la domiciliu sau chiar arest într-un centru de reținere și arestare preventivă.
După perchezițiile din februarie, Iosefina Tripon a fost plasată sub control judiciar. Și în prezent are valabilă aceeași măsură. Controlul judiciar îi interzice Iosefinei Tripon să ia legătura cu Lenuța Morar. Cum cele două femei sunt prietene bune, ar fi mers împreună la un eveniment privat. Și nu doar că au fost în aceeași încăpere, dar prietenele și-ar fi făcut poze după care le-au încărcat pe Facebook, precizează surse judiciare pentru INFO Huedin.
La văzul imaginilor, pentru procuror a fost clar că Iosefina Tripon a discutat cu Lenuța Morar. Astfel, a plasat-o magistratul și pe Morar în control judiciar. Acum, Lenuța Morar nu mai are voie să ia legătura cu Iosefina Tripon. În plus, are și alte obligații.
Iosefina „Afacerista” și Lenuța „Adjuncta”, prietene și colege de dosar
Că Iosefina Tripon era capul „afacerii” pe banii Primăriei Călățele este cunoscut. Surse judiciare spun pentru INFO Huedin că Tripon ar fi achiziționat, de la un agent economic din Huedin, diverse accesorii auto, respectiv seturi de anvelope, preșuri și alte bunuri, fără ca instituția să beneficieze de ele. Mai mult, pe banii primăriei și-ar fi spălat autoturismele personale și covoarele din case.
Aceste bunuri, spun sursele noastre, erau vândute cu ajutorul Lenuței Morar. „Afacerista” le cumpăra pe banii primăriei, „Adjuncta” le vindea mai departe. Nu se știe cum împărțeau banii cele două. Cert este că, spun anchetatorii, prejudiciul în dosar este de 40.000 de lei, adică 400 de milioane de lei vechi.
Și nu e singurul prejudiciu creat de acestea în bugetul Primăriei Călățele. Iosefina „Afacerista” și Lenuța „Adjuncta” au achiziționat mai multe telefoane mobile, pe punctele de loialitate oferite de compania de telefonie cu care primăria are contract, după care le-ar fi vândut către diverse persoane. Aceleași surse precizează că dispozitivele mobile au fost vândute cu tot cu cartelele oferite de compania de telefonie, iar Primăria Călățele plătea abonamentele.
Lenuța „Adjuncta”, nemulțumită de controlul judiciar
Lenuța Morar s-a declarat nemulțumită de măsura controlului judiciar. Aceasta a formulat plângere împotriva măsurii. În 10 august, un judecător de la Judecătoria Huedin urmează să se pronunțe pe plângerea femeii care dorește libertate deplină.
Prin măsura controlului judiciar, procurorul poate dispune o serie de reguli și interdicții. Inculpatul trebuie să se prezinte periodic la secția de poliție pentru a semna o condică, totodată i se poate interzice să ia legătura cu o parte din dosar sau cu mai multe părți e.t.c. pentru a nu influența cursul anchetei.
„În cursul urmăririi penale, procurorul poate dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat, dacă această măsură preventivă este necesară pentru realizarea scopului prevăzut la art. 202 alin. (1)”, se arată în Codul de Procedură Penală.
„Măsurile preventive pot fi dispuse dacă există probe sau indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că o persoană a săvârşit o infracţiune şi dacă sunt necesare în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii suspectului ori a inculpatului de la urmărirea penală sau de la judecată ori al prevenirii săvârşirii unei alte infracţiuni”, se mai precizează în același Cod de Procedură Penală.
Pentru a vedea toate știrile pe acest subiect, click AICI.