Ultimate magazine theme for WordPress.

Lenuța „Adjuncta” rămâne în control judiciar. Judecătorul i-a permis să facă ce procurorul i-a interzis

0 1.210

Lenuța Morar, complicea Iosefinei Tripon, rămâne în control judiciar. Un judecător de drepturi și libertăți de la Judecătoria Huedin s-a pronunțat, miercuri, pe plângerea făcută de femeie împotriva măsurii controlului judiciar. Totuși, judecătorul care s-a pronunțat i-a permis Lenuței Morar să vorbească cu fiica Iosefinei Tripon, după ce procurorul de caz le interzisese inițial.

Cele două femei nu au voie să comunice între ele. Iosefina Tripon, secretara Primăriei Călățele, este cercetată pentru abuz în serviciu și delapidare, iar Lenuța Morar pentru complicitate la delapidare.

„Modifică obligaţia stabilită în sarcina inculpatei prin Ordonanța din data de 10.02.2022, de luare a măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpată, emisă în dosarul penal nr. 964/P/2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin şi menţinută prin Ordonanța din data de 05.08.2022, prin care s-a dispus prelungirea măsurii preventive a controlului judiciar, de a nu comunica direct sau indirect (prin persoane interpuse), pe nicio cale cu inculpata TIV sau cu membrii familiei acesteia, şi în consecinţă încuviințează ca inculpata ML să poată comunica cu numita II, fiica inculpatei TIV. Respinge cererea de revocare a măsuri controlului judiciar formulată de inculpata ML, prin apărător ales. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu astăzi, 10.08.2022″, se arată în Hotărârea Judecătoriei Huedin.

După perchezițiile din februarie, Iosefina Tripon a fost plasată sub control judiciar. Și în prezent are valabilă aceeași măsură. Controlul judiciar le interzice celor două femei să ia legătura. Cum cele două sunt prietene bune, ar fi mers împreună la un eveniment privat. Și nu doar că au fost în aceeași încăpere, dar prietenele și-ar fi făcut poze după care le-au încărcat pe Facebook, precizează surse judiciare pentru INFO Huedin.

Iosefina „Afacerista” și Lenuța „Adjuncta”, prietene și colege de dosar

Că Iosefina Tripon era capul „afacerii” pe banii Primăriei Călățele este cunoscut. Surse judiciare spun pentru INFO Huedin că Tripon ar fi achiziționat, de la un agent economic din Huedin, diverse accesorii auto, respectiv seturi de anvelope, preșuri și alte bunuri, fără ca instituția să beneficieze de ele. Mai mult, pe banii primăriei și-ar fi spălat autoturismele personale și covoarele din case.

Aceste bunuri, spun sursele noastre, erau vândute cu ajutorul Lenuței Morar. „Afacerista” le cumpăra pe banii primăriei, „Adjuncta” le vindea mai departe. Nu se știe cum împărțeau banii cele două. Cert este că, spun anchetatorii, prejudiciul în dosar este de 40.000 de lei, adică 400 de milioane de lei vechi.

Și nu e singurul prejudiciu creat de acestea în bugetul Primăriei Călățele. Iosefina „Afacerista” și Lenuța „Adjuncta” au achiziționat mai multe telefoane mobile, pe punctele de loialitate oferite de compania de telefonie cu care primăria are contract, după care le-ar fi vândut către diverse persoane. Aceleași surse precizează că dispozitivele mobile au fost vândute cu tot cu cartelele oferite de compania de telefonie, iar Primăria Călățele plătea abonamentele.

Pentru mai multe știri despre acest subiect, click AICI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.