Ultimate magazine theme for WordPress.

La cursuri chiar și în scenariul roșu. Anunțul ministrului Educației

0 511

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, propune ca elevii să meargă la ore în sistemul actual chiar și în scenariul roșu, pentru că acest lucru îi ajută pentru examene.

Reprezentanţii elevilor susţin că părinţii şi elevii trebuie lăsaţi să aleagă dacă merg la şcoală şi în cazul în care pericolul contaminării cu covid este mare.

Scenariul roşu care sperie pe toată lumea şi aduce restricţii severe înseamnă de multe ori şi cursuri exclusiv online pentru elevi. Dar absolvenţii de gimnaziu sau liceu, care trebuie să dea în câteva luni evaluarea naţională şi bacalaureatul, ar trebui să aibă regim special. Ministrul educaţiei consideră că ei ar trebui să meargă la ore în clase chiar şi în cazul în care localitatea lor intră în scenariul roşu. O posibilă evaluare în sistem online ar putea încuraja frauda.

Elevii cred însă că trebuie să aibă două variante, după modelul celui din vara anului trecut.

Și părinții cred că educația este foarte importantă acum, mai ales pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a care intră în examene şi nu mai au când să recupereze materia pierdută. Dar şi în acest condiţii consideră că trebuie să existe şi varianta de a alege ce să facă în scenariul roşu. Fără să fie condiționați de o adeverință medicală.

Acum, județele Timiș și Maramureș sunt în scenariul roșu, iar 17 localități din Ilfov au trecut de asemenea în zona de restricţii dure după ce rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.