Ultimate magazine theme for WordPress.

L-a acuzat că a sedus-o pentru sex, acum nu mai recunoaște nimic. Dosarul polițistului Mateș a fost clasat

0 272

Povestea de astăzi începe în luna mai 2014. Atunci, o tânără de 16 ani, din Valea Drăganului, recunoștea că ar fi fost sedusă de polițistul Florinel Mateș, la acea vreme șef de post în comuna Poieni. Fata a declarat că a fost sedusă de polițistul Florinel Mateș, plătită pentru unele partide de sex și protejată de omul legii. Mai mult, tânăra susținea într-o înregistrare video că agentul o lua direct de la școală și o ducea în apartamentul conjugal al acestuia, pentru a întreține relații sexuale cu ea. Imediat după scandal, Mateș a fost mutat de la Postul de Poliție Poieni. Dosarul a fost clasat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, la 1 an de la deschidere. Deși îl acuzase pe polițist, tânăra nu a mai recunoscut presupusa relație cu acesta.

AVOCAT

În 2013 – 2014, minora lucra la un bar din comuna Poieni. Tot la acel bar mergea și polițistul Florinel Mateș, pentru a-și îneca amarul, susține fata. Omul legii i-ar fi spus minorei că nu se înțelege cu soția, motiv pentru care consuma alcool.

Fata susținea la acea vreme că polițistul Mateș a sedus-o pentru a face sex cu ea, ar fi plătit-o pentru servicii și ar fi protejat-o intervenind când ea avea probleme. Partidele de amor, potrivit minorei, aveau loc în casa polițistului, când nevasta acestuia se afla la serviciu.

Idila dintre minoră și polițist s-ar fi aflat după un an și a fost denunțată de un coleg al lui Mateș. Celălalt polițist și-ar fi informat superiorii că între Mateș și minoră ar exista o relație.

După izbucnirea scandalului sexual, șefii din Poliția Cluj l-au mutat pe Mateș la Postul de Poliție Izvorul Crișului. Procurorii și polițiștii au început o anchetă.  Tot atunci, minora a renunțat la școală de rușine și din cauza zvonurilor care spuneau că ea a luat sifilis.

Agentul Mateș este în prezent ofițer de serviciu la Poliția Orașului Huedin. El controlează camera de armament când este de serviciu, spun surse din interior, și totodată controlează persoanele care intră în Secția 8 Poliție Rurală Huedin.

Iată declarația tinerei din 2014:

”Am început să ne cunoaștem înainte de a începe anul școlar și după aceea am avut relații sexuale. Am avut întâlniri la Huedin, la el acasă. Eu știam că nu se înțelege cu șoția.

Mi-a spus că mă va ajuta cum poate, dacă voi avea nevoie de ceva. M-a și ajutat. Când am avut nevoie de bani mi-a dat. Dacă am avut probleme cu cineva, i-am spus și intervenea.

Nu mă mai duc la școală pentru că s-a aflat ce s-a întâmplat între mine și polițiști. Nu am mai vrut să mă duc. S-a zvonit și că am avut sifilis. Îmi doresc să mă pot duce la școală și să nu mă mai caute poliția”, a precizat minora în mai 2014.

Tot în luna mai 2014, înainte ca minora să apară în presă, mama ei știa de relația cu polițistul. Femeia fusese informată în mod oficial de anchetatori.

”Pe mine m-au dus polițiștii la post și mi-au spus că a avut relații sexuale cu Florinel Mateș. Știu că e șef de post în Poieni”, a spus mama fetei.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Cluj au început o anchetă în 2014.

”Aspectele semnalate fac obiectul unei anchete interne. În urma primelor verificări, IPJ Cluj a dispus declanşarea cercetărilor prealabile faţă de poliţist şi înştiinţarea unităţii de parchet competentă, după calitatea persoanei, pentru a stabili dacă există indicii de săvârşire a unei infracţiuni şi dacă se impune înregistrarea unui dosar de cercetare penală”, a declarat Simona Vîrci, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj de la acea vreme.

CE AFLĂM ÎN 2018?

În 2018 aflăm că dosarul a fost clasat la un an de la deschidere, asta din lipsă de probe, potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. Este foarte clar că acel dosar nu se mai poate redeschide.

O singură întrebare rămâne fără răspuns în acest caz: de ce a renunțat minora la acuzații?

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.