Ultimate magazine theme for WordPress.

Justiția l-a iertat pe polițistul Eugen Zirbo pentru faptele din 2016. Tergiversare exemplară cu complicitatea judecătorilor și procurorilor din Huedin. Va fi iertat și pentru mușamalizarea accidentului de pe strada Horea?

2 1.726

Justiția Română, din care face parte și Judecătoria Huedin, a demonstrat, din nou, că nu toți suntem egali în fața legii. Procurorii și judecătorii au acceptat tergiversarea unui proces mai bine de 6 ani și l-au favorizat cu vârf și îndesat pe inculpat. În septembrie 2016, polițistul Eugen Zirbo conducea beat și a lovit trei mașini. În timpul procesului penal, magistrații au admis tot ce a cerut inculpatul în probațiune. Timpul s-a scurs, iar fapta s-a prescris, ceea ce înseamnă că polițistul nu va fi pedepsit. Adică judecata a încetat, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. În 27 decembrie, Judecătoria Huedin urmează să se pronunțe în alt dosar penal în care Zirbo a fost judecat, alături de Diana Ilea și polițistul Gheorghe Matiș. Va fi „uns” Zirbo cu o condamnare ușoară astfel încât să rămână în sistem? Rămâne de văzut dacă Justiția Română va permite să avem infractori dovediți printre oamenii legii, iar dacă va fi așa – vom vedea cum își vor desfășura activitatea, cu ce autoritate.

Acest proces durează din martie 2018, iar fapta a fost comisă în septembrie 2016. Într-un material publicat anterior, el poate fi citit dând click AICI, am arătat cât de tergiversat este dosarul în care Zirbo era judecat pentru conducere sub influența alcoolului. Judecătorul i-a admis absolut toate cerințele lui Eugen Zirbo, iar timpul a trecut în favoarea lui – care a avut calitatea de inculpat.

Ca să vă faceți o idee despre cât de tărăgănat a fost acest dosar, vă spunem doar că în 34 de termene, de câte a beneficiat Zirbo până să se prescrie fapta, se soluționează de regulă un dosar de medie spre mare corupție. Ori în cazul Eugen Zirbo era o simplă faptă de conducere sub influența băuturilor alcoolice. Dacă ne uităm la alte dosare cu aceeași faptă, majoritatea, iar inculpatul e un om de rând – judecătorii au grijă să-l „împacheteze” în câteva termene, nu zeci de câte a beneficiat Zirbo. Și în final a scăpat nepedepsit.

„În baza art. 396 alin. 6 Cod proc.pen. raportat la art. 16 alin. 1 lit. f) Cod proc.pen., cu reţinerea art. 154 alin. 1 lit. d) Cod pen. şi art. 5 Cod pen. încetează procesul penal faţă de inculpatul ZIRBO EUGEN, pentru săvârșirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 Cod penal, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale. În baza art.275 alin.3 Cod proc.pen, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea sentinţei penale. Pronunţată prin punerea hotărârii la dispoziția inculpatului și procurorului, prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 15.12.2022″, se arată în Hotărârea Judecătoriei Huedin din 15 decembrie 2022.

ZIRBO, TRIMIS ÎN JUDECATĂ ȘI ÎN ALT DOSAR

În 2022, Eugen Zirbo a fost trimis în judecată alături de bunul său prieten, polițistul Matiș Gheorghe, de la Poieni. Colegă de dosar le-a fost Diana Ilea, angajată a Primăriei Negreni și iubita lui Matiș.

Matiș, Ilea și Zirbo au încercat să mușamalizeze accidentul din 23 iulie 2021. Gheorghe Matiș apare în seara respectivă pe camerele de supraveghere în timp ce își procura alcool, existând bănuiala că acesta a condus sub influența băuturilor alcoolice.

Imediat după ce a provocat accidentul din Huedin, acesta și-a convins concubina, pe Diana Ilea, angajată a Primăriei Negreni, să se prezinte la Poliție și să declare că ea a condus mașina respectivă. Cei doi concubini au fost ajutați de inculpatul Eugen Zirbo.

În acest dosar al mușamalizării accidentului, Judecătoria Huedin urmează să se pronunțe în data de 27 decembrie. Dacă Matiș și Zirbo primesc condamnare cu amânarea aplicării pedepsei ori amenzi penale, atunci trebuie să știți că printre polițiști se vor regăsi și doi infractori dovediți.

Sigur că până la o condamnare definitivă toți inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție. Matiș, Ilea și Zirbo au recunoscut comiterea faptelor, așa cum procurorul le-a descris în Rechizitoriul de trimitere în judecată.

Mai multe despre mușamalizarea accidentului produs de Matiș poți citi dând click AICI.

2 Comentarii
  1. Daniel spune

    La Huedin se poate orice ,pe alti conducatori auto justitia nu i-a iertat dupa 3,4 termeni in decurs de maxim 6 luni i-a terminat,dar pe domnul politist Zirbo care a avut accident pe drumul national a fost rupt de beat la volan,a lovit 2-3 masini si a distrus doua porti de la intrare in curtile oamenilor,justitia la iertat,procesul a fost tergiversat aproape 5 ani de zile a primit peste 40 de amanari si toate acestea contra sumei de 25 000 de euro a tat a spus Zirbo ca la costat tergiversarea procesului si apoi incheierea procesului,lucru care ii permite sa fie in continuare politist,rusinos lucru un infractor sa ramana politist,ce credibilitate mai are politia ,care mentine infractori in randurile ei,iar justitia oarba care judeca numai pe gainari,rusine pt cei care au musamalizat aceste infractiuni grave de dragul banilor,poate ca DNA va functiona si il va intreba pe domnul Politist Zirbo cui a data acesti bani din justitie pt a scapa de raspunderea penala,poate ca si voi presa veti ajuta la aflarea adevarului.mult succes

  2. Daniel spune

    La Huedin este posibil orice ,atat politia din huedin cat si procuratura si justitia sunt cunoscute pt tergiversarea multor dosare ,aici este raiul infractorilor care sunt protejati de cele trei institutii aici veti gasi dosare de foarte multi ani tinute in nelucrare,dosare in care excrocii sunt protejati,atat politia cat si procuratura au sute de dosare pe care le musamalizeaza,cine va face un control aici se va ingrozi,cum este posibil ca in instanta sa acoperi unui infractor, cum este politistul Zirbo Eugen care a condus un autovehicul rupt de beat,a lovit vreo 2-3 masini si a distrus o parte din gardul aflat pe marginea drumului national in com.Poieni a fost protejat de politie de procuratura si apoi de intanta de judecata care i-a amanat cauza de peste 40 de ori in decurs de peste 5 ani pt a ajunge la prescriptie si toate acestea spune politistul Zirbo Eugen ca la costat undeva la 30.000 de euro,la cine a data acesti bani pt tergiversarea acestui proces ,cine si-a permis sa nu si faca datoria si sa protejeze un infractor care pe urma sa ramana tot in politie,alo DNA poti face lumina in acest caza,cum sa amani o cauza 5 ani fara nici un motiv intemeiat pana ajunge la prescriptie,si cum mai poti lASA UN INFRACTOR POLITIST IN CONTINUARE,DEOARECE el faptele le-a comis,oare justitia de la huedin are si ea infractori printre randuri deoarece cine protejeaza un infractor se numeste si acela la randu i infractor,cine va analiza aceste date si va scoate adevarul la suprafata, si de ce la huedin sunt musamalizate atat la politie cat si la justitie sute de dosare penale cu autori cunoscuti?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.