Ultimate magazine theme for WordPress.

Joi ar putea fi declarată epidemie de gripă în România

0 118

Joi ar putea fi declarată epidemie de gripă în România. Ministerul Sănătății așteaptă datele actualizate din toată țara pentru a vedea dacă suntem în a treia săptămână consecutivă de creștere a cazurilor.

În unele spitale, peste 50% din totalul testelor pentru gripă sunt pozitive, afectați sunt și adulții, paturile din secțiile de boli infecțioase sunt tot mai neîncăpătoare, iar printre cei spitalizați sunt și tineri, spun medicii.

La Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului, numărul pacienților a crescut și mai mult după sărbători, printre cei care așteptau în compartimentul de primiri urgențe.

La nivelul spitalelor, unii medici cred că avem deja epidemie de gripă, cazurile cu acest virus încep să predomine.

În Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului au fost făcute 100 de teste pentru gripă, 40 dintre acestea au ieșit pozitive la virusul gripal tip A.

Pe lângă copii și tinerii fac forme severe din cauza virusului gripal.

Ministerul Sănătății a avertizat că suntem în pragul unei epidemii de gripă. Dacă va fi declarat oficial se vor lua măsuri la nivelul spitalelor, programul de vizită ar putea fi scurtat sau suspendat, iar medicii vor fi nevoiți să poarte echipament de protecție, iar Ministerul dă asigurări că avem stocuri suficiente de produse, ce conțin Paracetamol sau Ibuprofen.

În Franța, în schimb, s-a interzis vânzarea online a produselor pe bază de paracetamol până la sfârșitul lunii ianuarie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.