Ultimate magazine theme for WordPress.

Iosif Marcu, după incendiul din Beliș: „Cât de “profi” este modalitatea de a lăsa fără apă în rezervor mașina de primă-intervenție a pompierilor din Beliș???”

0 1.868

Iosif Marcu, candidat pentru funcția de primar al comunei Beliș, în 2020, face o radiografie a siguranței cetățeanului din vârf de munte. Punctul de plecare este incendiul care a cuprins casa parohială din comună. Originar din Beliș, Marcu cere explicații publice privind nefuncționarea mașinii de pompieri a comunei.

Mesajul lui Iosif Marcu a fost publicat pe pagina „Împreună pentru Beliș”, acolo unde candidatul face dezvăluiri despre neregulile din Primăria Beliș.

Iată mesajul, integral:

„Buna seara !
Azi, cu regret, continuam seria nefericita a dezastrului din Primaria Belis !!!
Ieri, 6 octombrie 2019 Casa Parohiala din Belis a fost mistuita de flacari !!! Familia preotului paroh a ramas fara un acoperis deasupra capului cand iarna bate la usa !!!
Totusi, ce are Primaria cu incendiul casei parohiale ???
Simplu, dar congruent celorlalte “afaceri” despre care am scris pana acum, intrucat:
1.Masina de pompieri aflata in dotarea Primariei Belis nu a intervenit decat foarte tarziu deoarece …nu avea apa !!!! Personalul care o deserveste, se afirma, in aceleasi mediu local, a fost si este plecat la …Bucuresti !!!! Din “fericire” incendiul a avut drept urmare pierderi materiale consistente, dar, riscul major consta in asigurarea vietilor omenesti !!! Cat de “profi” este modalitatea de a lasa fara apa in rezervor masina de prima-interventie a pompierilor din Belis ???
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Avram Iancu” Cluj si Primaria Belis prin factorii abilitati si platiti in acest scop, au un punct de vedere ???
Avand in vedere “consumurile” de motorina, ale autospecialei de pompieri Belis, comunicate oficial de Primarie cu adresa nr. 4235/11.09.2017 am putea spune ca pompierii din Belis s-au pregatit sarguincios:
• Aprilie – 798 litri;
• Mai – 300 litri;
• Iunie – 53 litri;
• Iulie – 300 litri;
• August – 247 litri;
• Septembrie – 365,65 litri, rezultand asadar in cele 6 luni de “pregatire” intensa un consum de 2.063,65 litri !!!!

2. Este autospeciala de pompieri din Belis uzata moral si fizic ? Au fost
propuneri de casare si repartizare a alteia ? Care este motivul pentru care autospeciala nu a avut apa ??? Cum apreciaza factorii abilitati interventia ? Este ori nu cazul unei noi abordari in materie de prevenire si stingere a incendiilor in special in mediul rural ? Care a fost timpul de interventie ? Avand in vedere materialele de constructie din zona montana – lemnul, in principal si timpii de combustie a acestuia, politicile promovate de statele occidentale au pus accentul pe fortele locale: voluntarii si tehnica de interventie adaptata accesului si timpilor de reactie. Pentru voluntari au gandit facilitati fiscale aflate in competenta deliberativului local, iar in planul tehnicii de lupta, au capacitat fortele nationale de profil sa fundamenteze note de achizitie in consecinta!!!
Asteptam cu interes punctele de vedere ale celor autorizati / avizati in gestionarea activitatilor de prevenire si stingere a incendiilor!

Speram sa fie cat mai multi dintre cititori solidari si cu familia preotului paroh! Oamenii se ajuta la nevoie!!!

Vom reveni si cu alte aspect de interes public !„, a scris Marcu pe pagina de socializare.

Citește și …
UPDATE – FOTO – Casa parohială din Beliș, mistuită de foc în pragul iernii. Familia are patru copii
Citește și …
Se ascut armele pentru Primăria Beliș. Iată candidații de anul viitor!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.