Ultimate magazine theme for WordPress.

UPDATE – Iosefina „Afacerista”, o nouă plângere împotriva controlului judiciar

0 1.129

Iosefina Tripon, contabila Primăriei Călățele, cercetată penal pentru abuz în serviciu și delapidare, a făcut o nouă plângere împotriva controlului judiciar. Măsura controlului a fost dispusă de procurorul de caz, după perchezițiile din 9 februarie. Contabila Primăriei Călățele ar fi dorit să aibă libertate deplină. Un judecător de drepturi și libertăți de la Judecătoria Huedin urmează să se pronunțe astăzi (miercuri) pe plângerea formulată de femeie.

După perchezițiile din 9 februarie, Iosefina Tripon a fost plasată în control judiciar. Cum măsura nu i-a plăcut contabilei, a făcut mai multe plângeri împotriva ei.

Miercuri, un judecător de drepturi și libertăți de la Judecătoria Huedin urmează să se pronunțe pe cererea contabilei.

Din februarie până în prezent, Iosefina Tripon se află în control judiciar, fiind totodată suspendată din funcția de contabil al Primăriei Călățele. Ea a mai formulat plângeri împotriva controlului judiciar, dar au fost respinse de judecător.

Alături de Iosefina Tripon, pentru alte infracțiuni, sunt cercetați primarul din Călățele – Vasile Tripon, viceprimarul din Călățele – Mariana Onețiu și grefierul șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin – Marinela Tripon.

Revenim cu decizia judecătorilor.

UPDATE – 29.06.2022 ORA 18:40

Judecătorul de drepturi și libertăți, de la Judecătoria Huedin, menține controlul judiciar pe numele Iosefinei Tripon.

„Afacerista” are deja calitate de inculpat, asta înseamnă că ea poate fi trimisă în judecată în orice moment. Procurorii au reținut în sarcina ei opt fapte de abuz în serviciu în formă continuată și o faptă de delapidare în formă continuată.

Pe perioada controlului judiciar, Iosefina Tripon este suspendată din funcția de contabil la Primăria Călățele.

„În temeiul art. 2151 alin. 5 raportat la art. 213 Cod procedură penală respinge, ca neîntemeiată, plângerea formulată de către inculpata T. I. V, cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu în formă continuată (8 acte materiale), prevăzută de art. 297 alin. (1) C. pen. rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 35 alin. (1) C. pen. și delapidare, prevăzută de art. 295 alin. (1) C. pen., cu aplicarea art. 38 alin. (1) C. pen, împotriva Ordonanței din data de 07.06.2022, emisă în dosarul penal nr. 964/P/2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, prin care s-a dispus prelungirea măsurii preventive a controlului judiciar. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă inculpata la plata către stat a sumei de 150 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu astăzi, 29.06.2022”, se arată în Hotărârea Judecătoriei Huedin.

După perchezițiile din 9 februarie, procurorul de caz susține că Vasile Tripon – primar, Mariana Onețiu – viceprimar, Iosefina Tripon – contabilă și Lenuța Morar – nu ocupă o funcție publică, au contribuit la delapidarea Primăriei Călățele. În sarcina primilor trei inculpați, procurorul de caz face cercetări și pentru abuz în serviciu și delapidare.

Prin Lenuța Morar s-ar fi valorificat unele bunuri achiziționate de inculpații din dosar.

Potrivit unor surse, inculpații au achiziționat din banii Primăriei Călățele, pe parcursul a doi ani, seturi de anvelope premium, seturi de preșuri auto, telefoane mobile și alte bunuri, fără ca instituția să beneficieze de ele.

Până la o condamnare definitivă, toți inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Pentru mai multe știri despre Iosefina Tripon, click AICI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.