Ultimate magazine theme for WordPress.

Iosefina „Afacerista” nu acționa singură. Alte trei persoane sunt cercetate. Informații direct de la procuror

0 3.995

Iosefina Tripon, contabila Primăriei Călățele, nu acționa singură. Spune asta procurorul Adrian Drăgan, într-un document trimis publicațiilor noastre. Magistratul arată că Vasile Tripon, primar la Călățele, dar și Mariana Onețiu, viceprimar la Călățele, sunt cercetați în același dosar cu contabila. Lenuța Morar este o altă persoană cercetată în același dosar.

După perchezițiile din 9 februarie, procurorul de caz susține că Vasile Tripon – primar, Mariana Onețiu – viceprimar, Iosefina Tripon – contabilă și Lenuța Morar – nu ocupă o funcție publică, au contribuit la delapidarea Primăriei Călățele. În sarcina primilor trei inculpați, procurorul de caz face cercetări și pentru abuz în serviciu.

Prin Lenuța Morar s-ar fi valorificat unele bunuri achiziționate de inculpații din dosar.

Potrivit unor surse, inculpații au achiziționat din banii Primăriei Călățele, pe parcursul a doi ani, seturi de anvelope premium, seturi de preșuri auto, telefoane mobile și alte bunuri, fără ca instituția să beneficieze de ele.

Citește și … EXCLUSIV – Iosefina Tripon, contabila Primăriei Călățele, SĂLTATĂ de SICE și DGA. Percheziții la ea acasă și la Primăria Călățele

Mai jos, răspunsul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin. Pentru o vizualizare mai bună faceți zoom (măriți) pe document.

Cele patru persoane din acest articol nu au putut fi contactate pentru a expune un punct de vedere.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale, punerea în mişcare a acţiunii penale respectiv trimiterea în judecată sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul  prezumției de nevinovăție.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.