Ultimate magazine theme for WordPress.

Iosefina „Afacerista” are interzis să se apropie de contabilitatea Primăriei Călățele. Judecătorii o țin departe de banii comunei

0 3.422

Iosefina Tripon, contabila Primăriei Călățele, rămâne în control judiciar pentru încă 60 de zile. Judecătorii de la Huedin au decis să o țină departe pe „Afacerista” de contabilitatea Primăriei Călățele și de banii comunei. Tripon e în control judiciar din februarie 2022. Ea nu are voie să profeseze în cadrul Primăriei Călățele, printre altele. Femeia a avut cereri în fața instanței, dar i-au fost respinse. Toate detaliile, mai jos.

Verificarea legalității măsurii preventive în cazul Iosefinei Tripon s-a făcut în 13 septembrie, la Judecătoria Huedin. „Afacerista” este trimisă în judecată alături de Lenuța Morar – a.k.a. „Adjuncta” și primarul comunei Călățele – Vasile Tripon. Acuzațiile sunt de abuz în serviciu și delapidare. Inculpații ar fi achiziționat bunuri din banii primăriei și le-au valorificat pentru ei. În ciuda faptului că cei trei inculpați au fost trimiși în judecată în decembrie 2022, adică în urmă cu 10 luni, încă nu a fost stabilit primul termen de judecată.

CONTROL JUDICIAR ÎN CONTINUARE

„În temeiul art. 348 Cod procedură penală raportat la art. 207 alin. 4 şi 7 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar luată faţă de inculpata T.I.V., sub acuzaţia de abuz în serviciu în formă continuată, prevăzută de art. 297 alin. 1 Cod penal raportat la art. 132 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 35 Cod penal (8 acte materiale) şi trei infracțiuni de delapidare, prevăzute de art. 295 alin. 1 Cod penal, măsură dispusă prin Ordonanța din data de 10.02.2022 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, pe care o menţine”, se arată în Încheierea Judecătoriei Huedin.

Măsura controlului judiciar vine și cu unele obligații pentru Iosefina Tripon.

„Inculpata va respecta, în continuare, obligaţiile prev. de art. 215 alin. 1 lit. a) – c) Cod procedură penală şi obligaţiile prev. de art. 215 alin. 2 lit. a) şi e) Cod procedură penală, respectiv:

  • să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;
  • să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa cu privire la schimbarea locuinţei;
  • să se prezinte la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj – Birou de Supravegheri Judiciare Huedin, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat;
  • să nu părăsească limita teritorială a ţării, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată;
  • să nu exercite profesia prin intermediul căreia a săvârșit faptele pentru care este cercetată în prezenta cauză, respectiv funcţia de contabil în cadrul Primăriei comunei Călăţele, jud. Cluj.

În baza art. 82 din Legea nr. 253/2013, supravegherea respectării de către inculpată a măsurii controlului judiciar şi a obligaţiilor impuse prin prezenta încheiere revine I.P.J. Cluj – S.I.C. – Biroul de supravegheri judiciare.

În baza art. 215 alin. 3 Cod procedură penală, atrage atenția inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor ce îi revin, măsura preventivă a controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive”, se mai arată în Încheierea Judecătoriei Huedin.

INTERDICȚIA DE A PĂRĂSI ȚARA

Inculpata Tripon a avut solicitări în fața instanței, cum ar fi să plece din țară, dar i-au fost respinse.

„Respinge cererile formulate de inculpată, prin apărător, privind revocarea măsurii controlului judiciar și privind modificarea conținutului măsurii prin înlăturarea obligației de a nu părăsi țara, respectiv prin modificarea programului de supraveghere. Următoarea verificare a legalităţii şi temeiniciei măsurii controlului judiciar va fi realizată, potrivit art. 207 alin. 7 Cod procedură penală, în termen de maxim 60 de zile de la data prezentei încheieri. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare, pentru inculpat şi pentru reprezentantul Ministerului Public. Pronunţată în camera de consiliu azi, 13.09.2023, ora 10:30. Document: Încheiere finală camera consiliu 259/2023 13.09.2023″, se mai arată în Încheierea Judecătoriei Huedin.

Pentru mai multe știri despre acest dosar, click AICI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.