INTERZIS la pândă, cu radarul în tufișuri. Ce schimbări mai aduce Codul rutier

INTERZIS la pândă, cu radarul în tufișuri. Ce schimbări mai aduce Codul rutier

Camera Deputaţilor a adoptat joi, în calitate de Cameră decizională, proiectul de lege de modificare a Codului rutier. Dacă proiectul va deveni lege, prin promulgare, maşinile de poliţie cu radar vor trebui presemnalizate cu un panou afişat cu 500-1.000 de metri înainte, pe sensul de mers.

Proiectul de lege pentru modificarea art. 109 din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a primit deja votul Senatului, deși Guvernul a anunțat că nu îl susține. În plenul Camerei Deputaților, proiectul a primit 226 voturi „pentru”, 26 de voturi „contra” și cinci abțineri.

Proiectul a fost inițiat de parlamentari PNL, deputații liberali votând, de altfel, alături de cei de la PSD, ALDE, UDMR, PMP și minorități. Voturile împotrivă au venit, aproape în totalitate, de la deputații USR.

Potrivit modificărilor, „maşinile de poliţie cu radar sau poliţistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizaţi cu un panou afişat cu 500-1.000 de metri înainte pe sensul de mers”.

De asemenea, panoul care atenţionează existenţa unui radar se montează de către administratorul drumului, la solicitarea poliţistului.

Pe lângă faptul că maşinile de poliţie trebuie să fie inscripţionate cu însemnele Poliţiei Române, potrivit unei completări aduse amendamentului, acestea trebuie să fie poziţionate vizibil.

Legea trebuie promulgată de președintele țării.

Categories: Local, Național

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*