Ultimate magazine theme for WordPress.

INFO Huedin, prin avocatul Călin Merca, a câștigat procesul cu Viorel Matiș, primarul PSD din Beliș. Edilul cerea 40.000 de euro daune morale

0 2.467

INFO Huedin a câștigat, prin avocatul Călin Merca, procesul cu primarul din Beliș, Viorel Matiș. Edilul PSD a dat în judecată publicația noastră, după ce am preluat un articol din ZiardeCluj.ro în care se arăta că o votantă nemulțumită de activitatea acestuia i-a dus, drept cadou, un vibrator. Viorel Matiș cerea de la INFO Huedin și ZiardeCluj.ro 40.000 de euro pentru că i-ar fi fost afectată imaginea în comuna Beliș, după publicarea articolului. Judecătorul Monica Nicoară, de la Judecătoria Cluj-Napoca, a decis că imaginea primarului nu a fost afectată de publicarea articolului și i-a respins acestuia cererea de chemare în judecată. Instanța l-a obligat pe Matiș să plătească publicației noastre, INFO Huedin, 5.000 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Decizia poate fi atacată cu apel. Primarul este cercetat în prezent în mai multe dosare penale.

AVOCAT

Avocatul Călin Merca, cel care reprezintă INFO Huedin, oferă date despre proces.

ALESIA
Avocatul Călin Merca, la final de proces

„Soluția este una corectă, având în vedere că nu putea fi vorba despre vreo faptă ilicită în articolul care a făcut obiectul cererii de chemare în judecată, dat fiind faptul că Ziar de Cluj a redat faptele exact așa cum s-au întâmplat, iar INFO Huedin a preluat articolul cu respectarea normelor de citare, după ce informația a fost verificată încă odată. Chiar dacă ziariștii nu sunt ținuți să demonstreze întru totul starea de fapt, ci este suficient să aibă o minimă bază factuală, în acest caz s-a demonstrat veridicitatea celor cuprinse în articol, prin declarația de martor a doamnei care a oferit cadoul. Mai mult, atitudinea generală a reclamantului a fost expusă în declarația de martor a secretarei comunei Beliș, care a întărit susținerile noastre din cursul procesului. Chiar dacă s-a încercat inducerea ideii că acel cadou ar fi fost destinat viceprimarului, această teorie a fost infirmată prin declarația martorei, aceasta arătând că destinatarul cadoului era primarul și nu viceprimarul. Consider că soluția dată astăzi este o victorie pentru libertatea presei”, spune avocatul Călin Merca.

Iată minuta Judecătoriei Cluj-Napoca:

„Respinge excepția lipsei de interes invocată de pârâta SC C. M. S.R.L.în ceea ce privește petitele nr. 3 și nr. 4 ale cererii formulate. Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul M. V. în contradictoriu cu pârâții D. I. V., S.C. D. M. SRL-D ?i SC C. M. S.R.L.. Obligă reclamantul la plata către pârâta S.C. D. M. SRL-D a sumei de 5000 lei cheltuieli de judecată. Ia act de declarația pârâtei SC C. M. S.R.L., prin reprezentant, de solicitare a cheltuielilor de judecată pe cale separată. Cu apel în 30 de zile de la comunicare, care se va depune la Judecătoria Cluj-Napoca, sub sancțiunea nulității. Pronunţată azi, 23.07.2019 prin punerea soluției la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se precizează în minuta instanței.

Iată articolul pentru care am fost acționați în judecată:

Primarul din comuna Beliș, Matiș Viorel, s-a trezit cu un cadou surprinzător de la un cetățean care a regretat că l-a votat. O localnică din satul Poiana Horea i-a cumpărat acestuia o pereche de mănuși și un vibrator. Întâmplarea a avut loc în luna martie 2018.

Potrivit femeii, ideea de a-i face un astfel de cadou primarului i-a venit după ce edilul i-a răspuns la întrebarea ”ce ați făcut timp de doi ani de când sunteți primar în Beliș?”, cu o replică ofensivă: ”am belit p**a”.

„Înainte să îi dau cadoul am fost în audiență la primar și l-am întrebat ce a făcut de când a fost ales. Și eu îl votasem în 2016, îl votasem pentru că am crezut că va face treabă. Ce mi-a spus mi-e greu să reproduc în cuvinte. Ca să explic cu decență, mi-a spus că a frecat ”obiectul muncii”. Așa că am venit la Cluj-Napoca, am intrat într-un sex shop de unde am cumpărat o pereche de mănuși și un vibrator ”competent”. Am mers cu ele la primărie și i le-am făcut cadou. Inițial nu a vrut să accepte cadoul, dar i-am spus că nu e frumos să îl refuze și că am încercat doar să îi sar în ajutor prin a-i da încă un ”obiect al muncii” pe care să îl frece”, a povestit femeia, pentru Ziar de Cluj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.