Ultimate magazine theme for WordPress.

Începe târgul de toamnă de la Negreni 2023. Care este perioada cu cei mai mulți participanți

0 28.448

Începe târgul de toamnă de la Negreni. Este cel mai vechi și mare târg de antichități din sud-estul Europei. Anual, în fiecare toamnă, la acest eveniment sunt așteptați peste 200.000 de participanți, din țară și străinătate. (vizitatori și comercianți).

PSD NEGRENI

CÂND ARE LOC TÂRGUL ÎN 2023

PSD POIENI

Târgul de toamnă de la Negreni se întinde pe o durată de aproximativ o săptămână. Cea mai intensă perioadă a acestui eveniment, cu cei mai mulți participanți, este în ultimele zile de târg. În 2023, această perioadă aglomerată va fi între 5 și 8 octombrie.

PSD MĂRGĂU

Așadar, dacă doriți să vă bucurați mai mult de standurile vânzătorilor, amplasate pe o suprafață de aproximativ 10 hectare, puteți vizita târgul începând de duminică – 1 octombrie. Dacă totuși vă place forfota și atmosfera de târg tradițional, cea mai bună perioadă este între 5 și 8 octombrie.

Citește și … FOTO/VIDEO – Primele probleme la târgul de la Negreni 2023, bărbat aflat în greva foamei: Am fost umilit, am fost jignit. Viața mi-a fost pusă în pericol

NU UITAȚI hainele groase de rezervă, dar și pelerinele. Este toamnă, uneori e rece și pot fi precipitații. Evitați utilizarea umbrelelor pentru a nu răni alți participanți în aglomerație.

Citește și … Sfaturi de la polițiștii clujeni pentru o experiență cât mai plăcută la târgul de la Negreni, ediția de toamnă 2023

ATENȚIE! Păstrați bunurile/banii asupra voastră, nu lăsați gențile să atârne în lateral, ci le țineți cu brațul. Purtați banii și documentele doar în buzunarele din față. Evitați utilizarea buzunarelor din spate. EVITAȚI orice formă de schimb de bani de la persoane necunoscute ori neautorizate. Evitați interacțiunile cu persoane care vi se par dubioase. Fiți mereu vigilenți pentru a nu fi victime ale unor furturi/tâlhării ori înșelăciuni, infracțiuni des întâlnite în mediile foarte aglomerate.

Citește și … Rute ocolitoare pentru târgul de la Negreni, ediția 2023

DESPRE TÂRG

Târgul cu o tradiţie de câteva secole, mai exact din anul 1815 și atestat documentar din perioada 1821-1825, se organiza în toamna fiecărui an, în a doua săptămână a lunii octombrie, pe malul Crişului Repede, în localitatea Negreni.

Citește și … Recomandare ESENȚIALĂ pentru cei care vor să ajungă la târgul de la Negreni 2023. Lista trenurilor care opresc la târg

Acesta are două părţi, una în care se vând obiecte noi de uz general, haine și încălţăminte. O importanţă mai mare are cealaltă parte unde se  pot găsi diferite vechituri, de exemplu: port popular, cusături, farfurii pictate, cărţi, mobilier, scule, picturi. Cei interesaţi pot petrece mai multe zile de plimbare printre aceste obiecte.

Târgul se bucură de o popularitate foarte mare având oaspeţi din Ungaria, Europa de Vest, chiar şi din America.

Citește și … Cum va fi vremea la târgul de la Negreni 2023. Prognoza SPECIALĂ pentru acest eveniment

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.