Ultimate magazine theme for WordPress.

Încep înscrierile în învățământul liceal și profesional/dual pentru anul școlar 2024-2025

0 91

În conformitate cu Ordinul Ministerului Educației, nr.6.154/31.08.2023, privind aprobarea Metodologiei de desfășurare, a calendarului de admitere în clasa a IX-a nivel liceal, pentru anul școlar 2024-2025 și cu Ordinul Ministerului Educației, nr.6.070/31.08.2023, privind aprobarea  Metodologiei de desfășurare, a calendarului de admitere în clasa a IX-a  învățământ profesional de stat și învățământ dual de stat, pentru anul școlar 2024-2025, în perioada 1-11 iulie 2024, la sediul unităților de învățământ preuniversitar, care au prevăzute clase de învățământ profesional/dual, au loc înscrierile în învățământul profesional și dual.

AVOCAT

În județul Cluj, potrivit Planului de școlarizare pentru anul școlar 2024-2025, au fost aprobate 54 de clase, distribuite astfel:  33,34 de clase (808 locuri)  pentru învățământul profesional și 20,66 clase pentru învățământul dual (541 locuri).

ALESIA

Fișa de înscriere este unică pentru ambele forme de școlarizare, iar elevii, în funcție de  opțiune, completează codurile corespunzătoare tuturor calificărilor din acea unitate școlară, în ordinea preferințelor și le depun la  unitățile de învățământ care au ofertă educațională pentru învățământul profesional sau dual.

În 17 iulie 2024, candidații care solicită înscrierea pe locurile speciale pentru rromi și pe locurile distinct alocate candidaților cu CES, învățământ profesional, completează fișele de înscriere, potrivit opțiunilor disponibile, în Broșura ADMITERE 2024, editată de I.Ș.J. Cluj și distribuită tuturor elevilor din clasa a VIII-a în  unitățile de învățământ gimnazial, care oferă sprijin în completarea și verificarea fișelor de înscriere, în prezența părinților și a  diriginților claselor a VIII-a.  

Repartizarea candidaților care solicită înscrierea în învățământul profesional pe locurile speciale pentru rromi și candidați cu CES va avea loc în data de 18 iulie 2024, în sesiuni distincte de repartizare, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere și pe baza opțiunilor completate în fișa de înscriere începând cu ora 9:00, la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca, conform procedurii specifice.

Pentru admiterea în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2024-2025,  completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții claselor a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de către diriginți are loc  în perioadele 11-12 iulie 2024, respectiv 15-19 iulie 2024, în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj, conform programărilor realizate la nivelul unităților de învățământ preuniversitar. Repartizarea computerizată a absolvenților claselor a VIII-a, în învățământul liceal de stat, are loc în data de 24 iulie 2024 și se realizează în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, cu respectarea ordinii opțiunilor elevilor din fișele de înscriere.

În județul Cluj, pentru admiterea în învățământul liceal sunt alocate 177 de clase, distribuite astfel: 96,5 de clase la filiera teoretică, 55 de clase la filiera tehnologică și 25,5 de clase la filiera vocațională.

Pentru elevii rromi și cu CES, completarea opțiunilor în fișele de înscriere are loc în perioada 15-16 iulie 2024 în unitățile de învățământ gimnazial, iar repartizarea computerizată se desfășoară în data de 18 iulie 2024, în sesiune distinctă.

Elevii reveniți în țară, repatriați, refugiați se pot înscrie în clasa a IX-a, independent de termenele din calendarele metodologiei de admitere în învățământul liceal de stat, profesioal, dual.  Aceștia vor urma procedura referitoare la echivalarea studiilor.

Potrivit prevederilor Ordinului Ministerului Educației, nr.3939/29.02.2024, Comisia județeană de admitere a soluționat în etapa I cererile absolvenților claselor a VIII-a care, în perioada studiilor gimnaziale, au obținut premii la olimpiadele naționale și internaționale, precum și solicitările elevilor ucraineni care doresc continuarea studiilor liceale în județul Cluj.

Toate informațiile și detaliile cu privire la admiterea în învățământul liceal de stat, învățământul vocațional și învățământul profesional, dual, precum și Broșura ADMITERE  2024, sunt disponibile și pot fi consultate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Cluj_ https://www.isjcj.ro/examene-nationale/admitere-in-licee/

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.