Ultimate magazine theme for WordPress.

Incendiu pe strada Molidului din Huedin

0 766

Un incendiu a izbucnit, marți seara, pe strada Molidului din Huedin. La fața locului s-a deplasat o autospecială de pompieri de la Detașamentul Huedin.

Ajunși la locul solicitării, militarii au constatat că focul izbucnise în hornul unui imobil. Până la intervenția pompierilor, oamenii au reușit să stingă în mare parte focarul. Incendiu a fost lichidat de către salvatori, astfel că sunt puține șanse de reaprindere.

Din fericire, nu au existat pagube însemnate. Nicio persoană nu a avut nevoie de ajutor medical de urgență. Echipele de intervenție s-au retras la bază. Pompierii spun că, cel mai probabil, coșul de fum nu era curățat corespunzător.

„În această perioadă avem parte de tot mai multe intervenții din cauza coșurilor de fum izolate necorespunzător. Drept urmare, pentru creşterea gradului de protecţie a gospodăriilor și evitarea unor situaţii neplăcute ce pot avea urmări grave, pompierii clujeni reamintesc populației câteva măsuri de prevenire:

• verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
• coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
• coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele elemente de acest fel);”, 
precizează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.