Ultimate magazine theme for WordPress.

Guvernul României stabilește noi reguli pentru a combate fenomenul denumit ”shrinkflation”

0 63

Guvernul a declarat război fenomenului prin care comercianții scad gramajul produselor, dar mențin prețul la fel. Aceștia vor fi obligați să semnaleze la raft lucrul acesta. Pe de altă parte, cei care vând produse online sunt scutiți de măsurile acestea.

AVOCAT

Un proiect pus în dezbatere, care va ajunge pe masa Guvernului, spune că, un comerciant care vinde un produs preambalat a cărui cantitate a fost modificată, va fi obligat să informeze cumpărătorul cu privire la faptul că produsul a fost modificat sub aspectul cantității, chiar în condițiile existenței aceluiași preț de vânzare.

Mai mult decât atât, trebuie să afișeze la raft și prețul pe unitatea de măsură, ținând cont de noul gramaj.

ANPC a propus un model de notificare, mai exact un afiș pe care consumatorii îl vor regăsi la raft, care conține informații dacă produsul a fost modificat sub aspectul cantității, chiar dacă prețul de vânzare a rămas același. 

Vânzările de la distanță sunt exceptate de noile reguli. Spre exemplu, în cazul în care doriți să cumpărați online detergenți sau produse alimentare, acolo nu se vor regăsi astfel de informații cu privire la noul preț pe unitate de măsură sau gramajul care a fost redus.

Acest proiect a fost pus în dezbatere și urmează să fie adoptat în perioada următoare. După publicarea în Monitorul Oficial, există o perioadă de tranziție de 30 de zile, timp în care comercianții vor putea să se adapteze acestor schimbări.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.