Ultimate magazine theme for WordPress.

Gunoiul către turiști: Bun venit la Cascada Vălul Miresei!

0 517

Nu este deloc un răutăcism. Exact asta este realitatea în Răchițele, comuna Mărgău. Gunoiul îi întâmpină pe turiștii care ajung aici pentru obiectivul Cascada Vălul Miresei și nu numai. Există un singur punct de colectare a deșeurilor, total neprotejat de animalele din zonă.

Localitatea Răchițele este plină de gunoaie. Asta pentru că există un singur punct de colectare a deșeurilor. Weekend de weekend, la Răchițele ajung mii de oameni. În lipsa punctelor de colectare sau a coșurilor de gunoi stradale, turiștii aruncă deșeurile la voia întâmplării.

Chiar și deșeurile localnicilor, depozitate în singurul punct de colectare, sunt împrăștiate de animalele zonei. Vina pentru neprotejarea punctului de colectare o poartă și localnicii. Mulți dintre ei lucrează cu material lemnos. Punând mână de la mână, din ce nu pot valorifica, ar putea crea un gard de protecție a tomberoanelor. Astfel, animalele nu ar mai împrăștia resturile.

La telefonul Primăriei Mărgău, miercuri, la ora 10:00, nu răspundea nimeni pentru a explica situația. Nicio problemă, Garda de Mediu Cluj are altă deschidere.

În acest articol aveți imagini de marți, iar mașina de gunoi vine o singură dată pe săptămână – vinerea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.