Ultimate magazine theme for WordPress.

Gest de nota 10. Un procuror din Huedin a luat școlile la rând. Care este motivul

0 787

Un procuror din Huedin a mers în vizită la instituțiile de învățământ din oraș. Motivul? Pentru a le explica elevilor cum să nu cadă pradă unor anonimi rău intenționați de pe internet. Ideea pare să-i fi venit magistratului procuror, Adrian Drăgan, tocmai dintr-un dosar pe care l-a avut în lucru.

Înainte de finalizarea anului școlar, procurorul Adrian Drăgan a luat școlile la rând. Acesta a discutat cu adolescenții despre siguranța în mediul online. Nu a fost singur, ci însoțit de șeful Poliției orașului Huedin – Cornel Crișan ori de șeful Secției 8 Poliție Rurală Huedin – Daniel Dinu.

„A fost domnul procuror Drăgan și cu domnul Cornel Crișan, comandantul Poliției orașului Huedin. Au avut mai multe întâlniri cu elevii de la clasele de gimnaziu și cu clasele de liceu. Am la liceu un proces-verbal în acest sens, cu privire la ce clase au participat. Elevii au fost tare interesați. Am înțeles că discuțiile au caracter general fără a se personaliza. Cred că astfel de discuții sunt utile”, spune Horea Dorin Matiș, directorul Liceului „Octavian Goga” Huedin.

Imagine de la Liceul „Octavian Goga” Huedin.

„Ținând cont de evoluția școlară și creșterea perioadei petrecute de elevii noștrii în mediul online am realizat sesiuni de informare și prevenție urmărind siguranța în mediul online sau pe internet. Elevii au fost informați despre drepturile pe care adolescenții de vârsta lor le dețin. S-a evidentiat cum și câti știu să se protejeze împotriva răufăcătorilor și a tuturor pericolelor care există în mediul online, precum și să verifice dacă există victime ale abuzurilor sau ale altor fapte ilegale săvârșite în mediul online. În acest demers i-am avut alături din partea Autorităților Locale pe dl Procuror Adrian Drăgan și dl Comisar Daniel Dinu, Șef Secția 8, Poliția Huedin, în colaborare cu doamna profesor consilier școlar Mureșan Carmen”, precizează reprezentanții Liceului Tehnologic „Vlădeasa” Huedin.

Imagine de la Liceul Tehnologic „Vlădeasa” Huedin

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.