Ultimate magazine theme for WordPress.

Furtunile lovesc din nou! ANM a dat o avertizare de vreme rea. Când intră în vigoare

0 134

Administrația Națională de Meteorologie a emis în cursul dimineții de marți o avertizare de vreme rea, valabilă pentru toată țara. Narcis Maier, șeful Centrului Meteorologic Transilvania Nord, a declarat pentru publicația noastră, INFO Huedin, că în județul Cluj vor fi averse de ploaie în zona de munte, în noaptea miercuri spre joi, dar și joi spre vineri. Tot în noaptea de joi spre vineri temperaturile scad.

Potrivit ANM, avertizarea de vreme rea intră în vigoare în data de 19 septembrie la ora 17:00 și expiră în data de 21 septembrie la ora 23:00.

„La munte, în Maramureș, nordul Moldovei și al Transilvaniei, local în Oltenia, Muntenia și Banat în seara zilei de marți (19 septembrie) și în noaptea de marți spre miercuri (19/20 septembrie) vor fi perioade în care vremea va fi instabilă. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină.

Începând de miercuri după-amiază (20 septembrie), fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala în cea mai mare parte a țării.
În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp și izolat 40 l/mp.

În majoritatea regiunilor vor fi intensificări temporare ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie, cu viteze la rafală ce vor depăși 50…60 km/h”, precizează Administrația Națională de Meteorologie în textul de avertizare.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.