Ultimate magazine theme for WordPress.

Fumatul a fost interzis în majoritatea locurilor publice din Franța

0 272

Dacă sunteţi fumător şi mergeţi în Franţa, aveți grijă unde vă aprindeţi ţigara. Autorităţile franceze au interzis fumatul în parcuri, grădini publice şi la plajă. Măsura este menită să reducă afecţiunile asociate tutunului. Marile parcuri din Paris sunt exceptate, deocamdată, de la această regulă, dar, treptat, interzicerea fumatului se va generaliza.

Anunțuri cu fumatul interzis au început să apară pe din ce în ce mai multe  plaje. După Biarritz, la Nisa, Saint-Malo sau Marsilia au apărut anunțuri cu fumatul este strict  interzis. Cine greșește, plătește o amendă între 11 și 17 Euro. Autoritățile vor să păstreze în acest fel calitatea mediului dar și curățenia plajelor. E nevoie de 2 ani pentru ca fiecare chiștoc aruncat în nisip să se degradeze.

La Paris, peste 52 de parcuri și grădini publice au interzis fumatul pentru că e nevoie să fim din ce mai responsabili cu mediul și aerul pe care-l  respirăm, spun autoritățile. O măsură care nu este întotdeauna pe placul  tuturor.

Autoritatea pentru Sănatate Publică din Franța trage un serios semnal de alarmă și spune că mai bine de un sfert din populația Hexagonului fumează în  fiecare zi.

Cine încalcă regula și este prins că fumează în parc sau într-o grădină publică, unde acest lucru este interzis, plătește. Amenda poate  ajunge până la 38 de euro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.